Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει η νευρικότητα στις ευρωαγορές

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές κι οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει της ομιλίας Ben Bernanke. Πιέσεις στον μεταλλευτικό κλάδο. Αρνητικό πρόσημο και στα futures της Wall.

Στο ίδιο μοτίβο με τις προηγούμενες συνεδριάσεις συνεχίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές κι οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει της ομιλίας Ben Bernanke και διστάζουν να τοποθετηθούν σε επενδύσεις που ενέχουν υψηλότερα ποσοστά κινδύνου.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,77% στις 6.9562 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,5% στις 3.396 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,18% στις 5.733 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει απώλειες 1,07% στις 7.227 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται χαμηλότερα κατά 0,38% στις 4.958 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,72% στις 14.835 μονάδες.

Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.  Νωρίτερα και οι ασιατικές αγορές βρέθηκαν στο κόκκινο ενώ οι ανησυχίες κλιμακώνονται ως προς την πορεία της διεθνούς οικονομίας, παρά τα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν άλλωστε σήμερα για την ευρωζώνη δεν ήταν ευοίωνα, καθώς καταγράφηκε νέα επιδείνωση του δείκτη οικονομικού κλίματος.

Η προσοχή στρέφεται στις κεντρικές τράπεζες, από τις οποίες οι αγορές αναμένουν σύντομα γενναίες κινήσεις. Αύριο, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ κατά την ομιλία του στο Jackson Hole αναμένεται να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του για έναν νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης, ενώ στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις 6 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί νέο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η ΕΚΤ πραγματοποιεί αγώνα δρόμου προκειμένου να ολοκληρωθούν οι λεπτομέρειες του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων καθώς ακόμη υπάρχουν τρία βασικά σημεία τριβής.

Η μετοχή της WPP ξεχωρίζει στις ευρωπαϊκές αγορές με πτώση 4% καθώς η εταιρεία αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για τα έσοδα του έτους. Πιέσεις ασκούνται και στον μεταλλευτικό κλάδο με τη Rio Tinto να υποχωρεί κατά 1,8%.

Στον αντίποδα, κέρδη 4,8% καταγράφει η μετοχή της Carrefour μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων εξαμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v