Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων οι ευρωαγορές

Ισχυρές πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο και "βουτιά" 3% στο Μιλάνο. Επανέρχεται η νευρικότητα στην αγορά ομολόγων. Η απογοητευτική δημοπρασία της Μαδρίτης και οι προβλέψεις για ύφεση ίσως και το Q4.

Σε κλοιό πιέσεων βρίσκονται και πάλι οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς επανέρχεται η νευρικότητα στην αγορά ομολόγων, ενώ και τα μακροοικονομικά μεγέθη δεν είναι ενθαρρυντικά.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 2,18% στις 5.854 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 2,01% στις 3.046 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 1,38% στις 5.443 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 2,09% στις 8.196 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κατά 1,29% στις 5.477 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει κάθετη πτώση 2,97% στις 15.005 μονάδες.

Πιέσεις δέχονται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται εκ νέου στο στόχαστρο, με τη μετοχή της ΒΝP Paribas να υποχωρεί κατά 4,9% και της Unicredit να καταγράφει βουτιά 6,9%.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου ξεπέρασε και πάλι το 7%, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων της Γαλλίας, του Βελγίου της Ολλανδίας και της Αυστρίας εκτινάχθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από την εισαγωγή του ευρώ.

Νωρίτερα, στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων στην Ισπανία, το κόστος δανεισμού για τη Μαδρίτη διαμορφώθηκε σε υψηλό 14 ετών.

Από πλευράς μακροοικονομικών μεγεθών, ανακοινώθηκε ότι η ευρωζώνη κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 0,2% το τρίτο τρίμηνο, με κινητήριο δύναμη τις οικονομίες της Γαλλίας και της Γερμανίας. Οι αναλυτές, ωστόσο, επισημαίνουν ότι ακόμα και αυτά τα στοιχεία δεν αποδυναμώνουν το σενάριο ύφεσης ίσως και από το τέταρτο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v