Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική ώθηση στις ευρωαγορές

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τα δημοσιεύματα περί γαλλογερμανικής συμφωνίας και τον κ. Barroso να δηλώνει ότι θα υπάρξει «ισχυρή απάντηση» από τη σύνοδο κορυφής την Κυριακή.

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τα δημοσιεύματα περί γαλλογερμανικής συμφωνίας και τον κ. Barroso να δηλώνει ότι θα υπάρξει «ισχυρή απάντηση» από τη σύνοδο κορυφής την Κυριακή.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,41%, στις 5.960 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 διαμορφώνεται στις 3.175 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 1,23%, στις 5.476 μονάδες.

Ο ισπανικός ΙΒΕΧ, παρά την υποβάθμιση της Ισπανίας από τη Moody’s, ενισχύεται κατά 0,82%, στις 8.883 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κατά 0,36%, στις 6.017 μονάδες, και στο Μιλάνο ο FTSE MIB σε ποσοστό 1,66%, στις 16.234 μονάδες.

Διστακτική άνοδο καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της αμερικανικής οικονομίας.

Ο τραπεζικός κλάδος ηγείται της ανόδου, καθώς ο σχετικός δείκτης του STOXX Europe 600 ενισχύεται κατά 1,9%. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι η μετοχή της BNP Paribas σημειώνει άνοδο 4%. Το θετικό κλίμα για τις τραπεζικές μετοχές στηρίζεται και από τα ισχυρά αποτελέσματα της Bank of America.

Η προσοχή όλων, πάντως, εστιάζει στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της Κυριακής. Ο πρόεδρος της Κομισιόν εκτιμά ότι θα υπάρξει «ισχυρή απάντηση». Δημοσίευμα του Guardian κάνει λόγο για γαλλογερμανική συμφωνία για ενίσχυση της ισχύος του EFSF στα 2 τρισ. ευρώ. Η κ. Μerkel και ο κ. Sarkozy θα επικοινωνήσουν ξανά σήμερα για τη διαμόρφωση της κοινής τους θέσης.

Πιέσεις, πάντως, δέχεται ο τεχνολογικός κλάδος, που επηρεάζεται αρνητικά από τα αποτελέσματα της Apple, τα οποία δεν κατάφεραν να ικανοποιήσουν τις υψηλές προσδοκίες της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v