Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες διακυμάνσεις στις ευρωαγορές

Σταθεροποιητική εικόνα εμφανίζουν οι ευρωαγορές, μετά το αρχικό "χειροκρότημα" στην επικύρωση της διεύρυνσης του EFSF από τη γερμανική Bundestag και την επικύρωση της ευρωπαϊκής συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.

Σταθεροποιητική εικόνα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το αρχικό "χειροκρότημα" στην επικύρωση της διεύρυνσης του EFSF από τη γερμανική Bundestag και την επικύρωση της ευρωπαϊκής συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.

Έχοντας αντιδράσει με κέρδη κοντά 1% στις εξελίξεις, αυτήν την ώρα ο γερμανικός δείκτης DAX 30 υποχωρεί 0,4%, στις 5.556 μονάδες, και ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,1%, στις 2.991 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει αρνητικό πρόσημο με απώλειες 0,66%, στις 5.183 μονάδες.

Μικτή εικόνα και στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου: ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,73%, ενώ ο πορτογαλικός PSI μικρή πτώση 0,41% και στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 1,2%, στις 14.908 μονάδες.

Ανοδικά κινείται και το ευρώ αγγίζοντας το 1,3662 δολ., όπως και τα futures της Wall.

Το γερμανικό κοινοβούλιο πέρασε και μάλιστα με ισχυρή πλειοψηφία 523 ψήφων το νομοσχέδιο σχετικά με την επέκταση των αρμοδιοτήτων του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης και το δεύτερο πακέτο για την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v