Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό πρόσημο στις ασιατικές αγορές

Ρευστοποίησεις κερδών στην Ασία μετά την χθεσινή σημαντική άνοδο. Χαμηλός όγκος συναλλαγών καθώς πλησιάζει το τέλος του έτους. Δυσπιστία ως προς την μαζική ένεση ρευστότητας από την ΕΚΤ.

Πιέσεις δέχονται οι ασιατικές αγορές μετά τα χθεσινά σημαντικά κέρδη και ενώ η μαζική ένεση ρευστότητας από την ΕΚΤ δεν φαίνεται να καθησυχάζει τους επενδυτές

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,77% στις 8.395 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,5% στις 18.324 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi καταγράφει οριακές απώλειες 0,05% στις 1847 μονάδες. Ο αυστραλιανός ASX σημειώνει πτώση 1,14% στις 4142 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,38% στις 2182 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,07% στις 2337 μονάδες.

Ο Yoju Takeda, επικεφαλής του τμήματος ασιατικών αγορών της RBC Global Asset Management στο Χονγκ Κονγκ εξηγεί ότι καταγράφονται κάποιες ρευστοποιήσεις κερδών από την χθεσινή σημαντική άνοδο. «Είμαστε κοντά στα τέλη του χρόνου, ο όγκος συναλλαγών είναι πολύ μικρός και οι επενδυτές βρίσκονται στο περιθώριο σε κλίμα εορτών» εξηγεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v