Πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα ευρωπαϊκών εταιρειών επιβαρύνουν το κλίμα, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν τις ανακοινώσεις για τον κλάδο των ακινήτων στην Κίνα.

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινήθηκαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με «οδηγό» κυρίως τις ιαπωνικές μετοχές, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν για τυχόν ανακοίνωση περισσότερων μέτρων στήριξης του τομέα των ακινήτων στην Κίνα.

Επιβαρυντικά στο γενικότερο κλίμα λειτούργησαν τα απογοητευτικά αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εταιρειών ASML και LVMH, με τα πρώτα να παρασύρουν χαμηλότερα τις τιμές των μετοχών chip παγκοσμίως και τα δεύτερα να δείχνουν ότι η ζήτηση στην Κίνα για είδη πολυτελείας επιδεινώθηκε.

Εν τω μεταξύ, οι traders στην Ασία εξετάζουν τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνουν χώρες της περιοχής. Η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή για το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 2,2% σε ετήσια βάση, όσο περίμεναν οι αναλυτές, ενώ στη Νότια Κορέα το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 2,5% τον Σεπτέμβριο από 2,4% τον Αύγουστο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,3%, ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε πτώση 1,85% στις 39.174 μονάδες, ο Kospi κινούνταν 0,6% χαμηλότερα στις 2.617 μονάδες, ο ASX 0,24% χαμηλότερα στις 8.298 μονάδες ενώ ο Nifty υποχωρούσε οριακά στις 25.053 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v