Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μετριάζεται ο ενθουσιασμός για ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας, ενώ οι επενδυτές προσδοκούν πως η αμερικανική οικονομία μπορεί να αποφύγει την ύφεση. Στο επίκεντρο οι αποφάσες πολιτικής των κεντρικών τραπεζών Ν. Ζηλανδίας και Ινδίας.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Συνεχίστηκε το sell off στις κινεζικές μετοχές καθώς οι επενδυτές μετρίασαν τον ενθουσιασμό τους για την ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας, ενώ η εικόνα στα υπόλοιπα ασιατικά χρηματιστήρια ήταν μικτή εν μέσω προσδοκιών ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί να αποφύγει την ύφεση και να στηρίξει την παγκόσμια ζήτηση.

Οι επενδυτές επικεντρώνονται επίσης στις αποφάσεις πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας της Νέας Ζηλανδίας και της Κεντρικής Τράπεζας της Ινδίας, με την πρώτη να μειώνει το επιτόκιο πολιτικής της κατά 50 μονάδες βάσης στο 4,75%, ενώ η RBI αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια στο 6,5%.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,6% ενώ ο Shanghai Composite έκανε «βουτιά» 5,3% στις 3.304 μονάδες και ο Hang Seng υποχωρούσε κατά 1,4% στις 20.635 μονάδες. Αντιθέτως, ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν 0,72% στις 39.218 μονάδες, κατά 0,55% στις 25.149 μονάδες ο Nifty και κατά 0,11% ο ASX στις 8.184 μονάδες. Το χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας παραμένει κλειστό λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v