Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές αξιολογούν τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κίνας το Σάββατο για τόνωση της οικονομίας, ενώ αναμένουν την ανακοίνωση πληθώρας οικονομικών στοιχείων από διάφορες περιοχές της Ασίας-Ειρηνικού.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αξιολογούν  την ενημέρωση Τύπου της Κίνας το Σαββατοκύριακο, ενώ αναμένουν τώρα μια πληθώρα οικονομικών στοιχείων που πρόκειται να ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα από την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Ο υπουργός Οικονομικών της Κίνας Lan Foan, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο, δεσμεύτηκε να αυξήσει «σημαντικά» το χρέος για να τονώσει την οικονομία, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει ένα «σχετικά μεγάλο» περιθώριο να αυξήσει το έλλειμμα, αλλά δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με το συνολικό μέγεθος των οικονομικών κινήτρων που θα δώσει το Πεκίνο, μια λεπτομέρεια που απαιτείται για να εκτιμηθεί η διάρκεια ενός ράλι στο χρηματιστήριο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,11%, ο Shanghai Composite σημείωνε κέρδη 1,66% στις 3.271 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,47% ο ASX στις 8.253 μονάδες, κατά 0,97% ο Kospi στις 2.622 μονάδες και κατά 0,6% ο Nifty στις 25.111 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng κινούνταν 0,4% χαμηλότερα στις 21.164 μονάδες. Το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v