Οι ασιατικές μετοχές υποχώρησαν σήμερα καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν τις προοπτικές για χαμηλότερα επιτόκια, ενώ η απειλή νομισματικής παρέμβασης από την Ιαπωνία εμπόδισε την πτώση του γιεν, προς το παρόν.
Η κεντρική τράπεζα της Κίνας δημιούργησε επίσης ένα ράλι στο γιουάν αφού έθεσε μια πιο σταθερή ισοτιμία για το νόμισμα, ωθώντας το δολάριο σε υποχώρηση.
Η προσοχή αυτή την εβδομάδα επικεντρώνεται στον βασικό δείκτη τιμών προσωπικής κατανάλωσης των ΗΠΑ (PCE) που ανακοινώνεται την Παρασκευή. Αναμένεται να δείξει άνοδο 0,3% τον Φεβρουάριο, διατηρώντας τον ετήσιο ρυθμό στο 2,8%. Οτιδήποτε υψηλότερο θα εκληφθεί ως οπισθοδρόμηση στις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας τον Ιούνιο.
Πολλές αγορές είναι κλειστές για το Πάσχα των Καθολικών την Παρασκευή, όταν αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα στοιχεία του PCE, οπότε η πλήρης αντίδραση θα φανεί την επόμενη εβδομάδα.
Η Ευρώπη έχει τις δικές της ανακοινώνεις για τους δείκτες τιμών καταναλωτή από τη Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο και την Ισπανία, εν όψει των στοιχείων της Ευρωζώνης στις 3 Απριλίου.
Οι προσδοκίες για μείωση του κόστους δανεισμού σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν ευλογία για τις μετοχές, με τον S&P 500 να ανεβαίνει σχεδόν κατά 10% από την αρχή της χρονιάς. Σήμερα τα futures του S&P 500 και του Nasdaq υποχωρούν αμφότερα κατά 0,1%. Οριακές μεταβολές καταγράφουν τα futures για EUROSTOXX 50 και FTSE 100.
Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας ήταν σταθερός και λίγο κάτω από τα υψηλά οκτώ μηνών, ενώ τα κινεζικά blue chip σημείωσαν αύξηση 0,23%.
Ο Nikkei της Ιαπωνίας υποχώρησε 0,86%, έχοντας σημειώσει άνοδο 5,6% την περασμένη εβδομάδα σε νέο υψηλό όλων των εποχών καθώς το γεν υποχώρησε.