Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Σε τεχνική ύφεση η Ιαπωνία, έχασε τον τίτλο της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου. Χαμηλότερα των εκτιμήσεων το ΑΕΠ της Σιγκαπούρης. Κλειστά τα κινεζικά χρηματιστήρια.

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Ανοδικά κινήθηκαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον Nikkei να κατακτά νέο υψηλό 34 ετών, ενώ οι αγορές προσπαθούν να υπολογίσουν πότε είναι πιθανό να ξεκινήσει τον κύκλο χαλάρωσης η Fed.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για τις οικονομίες της Ιαπωνίας και της Σιγκαπούρης, που ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Η Ιαπωνία εισήλθε σε τεχνική ύφεση καθώς το ΑΕΠ της συρρικνώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, υποχωρώντας το δ’ τρίμηνο κατά 0,4% σε ετήσια βάση, σημειώνοντας απότομη απόκλιση από την ανάπτυξη 1,4% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι. Σε τριμηνιαία βάση, διολίσθησε κατά 0,1%, έναντι αύξησης 0,3% που προέβλεπαν οι αναλυτές. Μετά τη συρρίκνωση αυτή, η Ιαπωνία έχασε τη θέση της ως τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο από τη Γερμανία.

Η Σιγκαπούρη από την πλευρά της είδε το ΑΕΠ της στο τέταρτο τρίμηνο να αυξάνεται κατά 2,2% σε ετήσια βάση, χαμηλότερα από το αναμενόμενο 2,5%.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,7%, κατά 1,07% ο Nikkei του Τόκιο στις 38.105 μονάδες, κατά 0,77% ο ASX στις 7.605 μονάδες και κατά 0,31% ο Hang Seng στις 15.928 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi υποχωρούσε οριακά στις 2.618 μονάδες.

Τα χρηματιστήρια της ηπειρωτικής Κίνας παραμένουν κλειστά μέχρι τη Δευτέρα, λόγω των εορτασμών του Σεληνιακού Νέου Έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v