Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Έσπασε» και τις 38.000 μονάδες ο Nikkei

Οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τις προοπτικές για τα αμερικανικά επιτόκια. Κλειστές έως τη Δευτέρα οι αγορές της Κίνας.

«Έσπασε» και τις 38.000 μονάδες ο Nikkei

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες αγορές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, με το Τόκιο μάλιστα να γράφει νέα υψηλά 34 ετών διασπώντας προς στιγμήν και τις 38.000 μονάδες.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για τον δείκτη τιμών εταιρικών αγαθών της Ιαπωνίας, ο οποίος αυξήθηκε κατά 0,2% τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας το 0,1% που ανέμεναν οι αναλυτές, έναντι αύξησης 0,2% για τον Δεκέμβριο.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές περιμένουν τη δημοσιοποίηση έκθεσης για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, η οποία θα μπορούσε να συμβάλει στη διαμόρφωση των προοπτικών των επιτοκίων της Fed και να καθορίσει τον χρόνο μείωσης των επιτοκίων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,15% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κάνει νέο ράλι 2,83% στις 37.942 μονάδες. Κέρδη 1,02% για τον Kospi στις 2.647 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX υποχωρούσε κατά 0,15% στις 7.603 μονάδες.

Σημειώνεται πως οι χρηματοπιστωτικές αγορές της Κίνας είναι κλειστές λόγω της αργίας του Σεληνιακού Νέου Έτους και θα επαναλάβουν τις συναλλαγές τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, ενώ οι αγορές του Χονγκ Κονγκ αναμένεται να επαναλειτουργήσουν αύριο Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v