Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα. Προσδοκίες επενδυτών πως οι αυξήσεις επιτοκίων από τις μεγάλες τράπεζες βαίνουν προς το τέλος τους.

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Μια σειρά καλύτερων του αναμενόμενου οικονομικών στοιχείων από την Κίνα για τον Αύγουστο έδωσαν ώθηση στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς ήρθαν να προστεθούν στο θετικό κλίμα που έχουν ήδη δημιουργήσει οι προσδοκίες πως βαίνουν προς το τέλος τους οι εκστρατείες αύξησης επιτοκίων από τις μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες του κόσμου.

Η Κίνα ανακοίνωσε αύξηση των λιανικών πωλήσεων κατά 4,6% έναντι του 3% που περίμεναν οι αναλυτές, ενώ η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 4,5% έναντι του 3,9% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,84% ενώ κέρδη 1,22% καταγράφει ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 33.571 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,28% ο Shanghai Composite στις 3.135 μονάδες, ο Hang Seng σημειώνει άνοδο 1,66% στις 18.347 μονάδες, ο Kospi 1,32% στις 2.607 μονάδες και ο ASX 1,47% στις 7.292 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v