Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Δεν πείθουν ακόμα οι προσπάθειες της Κίνας να δώσει νέα πνοή στην αγορά real estate της χώρας, ενώ οι επενδυτές αναμένουν αυτήν την εβδομάδα την ανακοίνωση σειράς οικονομικών στοιχείων από μεγάλες οικονομίες.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές στην Κίνα να πωλούν μετοχές εταιρειών ανάπτυξης ακινήτων καθώς δεν έχουν πειστεί ακόμα για τις προσπάθειες των αρχών να δώσουν νέα πνοή στη δραστηριότητα της αγοράς real estate στη χώρα.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση σειράς οικονομικών στοιχείων από μεγάλες οικονομίες, με την Ινδία να δημοσιοποιεί αύριο Τρίτη τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τη βιομηχανική παραγωγή του Αυγούστου ενώ η Κίνα ανακοινώνει την Παρασκευή τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή, τις λιανικές πωλήσεις και τις τιμές πώλησης κατοικιών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,3% και κατά 0,43% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 32.465 μονάδες.

Πτώση 1,68% για τον Hang Seng στις 17.896 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,57% στις 3.134 μονάδες, ο Kospi κατά 0,1% στις 2.550 μονάδες και κατά 0,19% ο ASX στις 7.170 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v