Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα στην Κίνα

Ανοδος 0,2% για τους κινεζικούς δείκτες και 0,5% για τον Nikkei. Το Χονγκ Κονγκ προετοιμάζεται για τον τυφώνα Σάολα - σταμάτησε το trading καθώς πλησιάζει η κακοκαιρία.

Θετικά οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα στην Κίνα

Θετικά κινούνται οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού καθώς η εργοστασιακή δραστηριότητα της Κίνας για τον Αύγουστο επεκτάθηκε και η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε περικοπή των υποχρεωτικών αποθεματικών για να τονώσει την οικονομία.

Ο δείκτης Shanghai Composite της ηπειρωτικής Κίνας διαπραγματεύεται υψηλότερα κατά 0,2% όπως και ο Shenzhen, μετά την επέκταση της εργοστασιακής δραστηριότητας της Κίνας τον Αύγουστο, εκπλήσσοντας ανοδικά, σύμφωνα με έρευνα του ιδιωτικού τομέα.

Ο παγκόσμιος δείκτης υπευθύνων προμηθειών Caixin/S&P αυξήθηκε στις 51,0 μονάδες τον Αύγουστο. Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από τις 49,3 που ανέμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.

Επίσης σήμερα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τον δείκτη υποχρεωτικών συναλλαγματικών αποθεματικών για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κατά 200 μονάδες βάσης - αρχής γενομένης από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX χάνει 0,3%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύεται 0,3%, ενώ στην Ιαπωνία, ο Nikkei σημειώνει άνοδο 0,5%. Το Χονγκ Κονγκ προετοιμάζεται για τον τυφώνα Σάολα και ο δείκτης Hang Seng σταμάτησε trading καθώς πλησιάζει η κακοκαιρία. 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v