Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai χάνει 0,5%, ενώ ο Shenzhen 0,6%. Πτώση 1,3% για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Αμετάβλητα τα επιτόκια από την κεντρική τράπεζα Αυστραλίας. Μικρή άνοδος για το δολάριο έναντι γουάν και γεν.

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Χαμηλότερα κινούνται οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού καθώς η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο 4,1% για τρίτο διαδοχικό μήνα. Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκονται τα στοιχεία του πληθωρισμού και της επιχειρηματικής δραστηριότητας από όλη την περιοχή.

Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Ο χρηματιστηριακός δείκτης S&P/ASX 200 υποχωρεί 0,33% μετά την ανακοίνωση.

Κατά τα άλλα, ο πληθωρισμός στη Νότια Κορέα τον Αύγουστο ήταν υψηλότερος από το αναμενόμενο, στο 3,4%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai χάνει 0,5%, ενώ ο Shenzhen 0,6%. Πτώση 1,3% για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ και 0,2% για τον KOSPI στη Νότια Κορέα. Με άνοδο 0,2% κινείται ο Nikkei στο Τόκιο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται 0,2% έναντι του κινεζικού γουάν και του ιαπωνικού γεν, στα 7,29 γουάν και στα 146,79 γεν ανά δολάριο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v