Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Ο Nikkei 225 καταγράφει άνοδο 0,7%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχωρεί 0,6%. Στο επίκεντρο η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας για επέκταση των περικοπών παραγωγής πετρελαίου μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτά κινούνται οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού αφού η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία επέκτειναν τις εθελοντικές περικοπές παραγωγής πετρελαίου μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Η Σαουδική Αραβία θα παρατείνει την περικοπή κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως έως τα τέλη Δεκεμβρίου, ενώ η Ρωσία θα μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου της κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent βρίσκεται στα 90,04 δολάρια ανά βαρέλι, κλείνοντας πάνω από το όριο των 90 δολαρίων για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate στα 86,73 δολάρια ανά βαρέλι, επίσης σε υψηλό 10 μηνών.

  • Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 χάνει 0,8%, αφού η χώρα κατέγραψε αύξηση 2,1% στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του δεύτερου τριμήνου, ελαφρώς υψηλότερη από τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.
  • Ο Nikkei 225 καταγράφει άνοδο 0,7%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχωρεί 0,6%.
  • Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κινείται ήπια ανοδικά κατά 0,2%.
  • Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai ενισχύεται οριακά κατά 0,1% ενώ ο Shenzhen χάνει 0,7%.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v