Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Σε θετικό έδαφος ο ιαπωνικός Nikkei μετά τα στοιχεία που έδειξαν ανάπτυξη του ΑΕΠ της Ιαπωνίας κατά 6%. Στο «κόκκινο» τα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Σαγκάης στην Κίνα.

Μεικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Mε αντίθετα πρόσημα κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τρίτη καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στην είδηση ότι η ιαπωνική οικονομία αναπτύχθηκε με ταχύτερο ρυθμό από τις προβλέψεις αλλά τα στοιχεία για την οικονομία της Κίνας ήταν για μία ακόμα φορά απογοητευτικά.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei κινήθηκε 0,7% υψηλότερα, ενώ ο Topix ενισχύθηκε 0,48% με ώθηση από τη μέτρηση για το ΑΕΠ της Ιαπωνίας το δεύτερο τρίμηνο. Η ιαπωνική οικονομία αναπτύχθηκε με 1,5% σε τριμηνιαία βάση από τον Απρίλιο ώς τον Ιούνιο και με 6% σε ετήσια βάση, πάνω από τις προβλέψεις για ανάπτυξη 0,8% και 3,1% αντίστοιχα. 

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ διολίσθησε 0,96%, ενώ το χρηματιστήριο της Σαγκάης κατέγραψε απώλειες 0,8%.

Οι λιανικές πωλήσεις στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 2,5% τον Ιούλιο σε σχέση με πέρυσι, κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών για άνοδο κατά 4,5%.Η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 3,7% τον Ιούλιο σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 4,4%.

Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων η κεντρική τράπεζα της Κίνας προχώρησε σε μείωση επιτοκίων, τη δεύτερη τους τελευταίους τρεις μήνες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v