Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Αποπληθωρισμός στην Κίνα τον Ιούλιο, για πρώτη φορά από το 2021, αν και τα στοιχεία ήταν λίγο καλύτερα του αναμενόμενου. Ανησυχία για την προοπτική της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον δείκτη τιμών καταναλωτή της Κίνας, που έδειξαν διολίσθηση σε αποπληθωρισμό τον Ιούλιο, μια αρνητική ένδειξη για την προοπτική της παγκόσμιας ανάπτυξης, αν και μπορεί παράλληλα να λειτουργήσει ως «φρένο» για τις παγκόσμιες πληθωριστικές δυνάμεις.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Κίνα σημείωσε πτώση 0,3% τον Ιούλιο σε ετήσια βάση, την πρώτη από τον Φεβρουάριο του 2021, αν και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν ήταν λίγο καλύτερα από αυτά που προέβλεπαν οι αναλυτές (-0,4%).

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,4% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,53% στις 32.205 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,36% ο Shanghai Composite στις 3.249 μονάδες, οριακά υποχωρεί ο Hang Seng στις 19.173 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 1,13% στις 2.604 μονάδες και κατά 0,15% ο ASX στις 7.322 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v