Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βουτιά» 2% στο Τόκιο μετά την Τράπεζα της Ιαπωνίας

Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της αλλά αποφάσισε να προσαρμόσει τη στάση της ως προς την πολιτική του ελέγχου της καμπύλης των αποδόσεων.

«Βουτιά» 2% στο Τόκιο μετά την Τράπεζα της Ιαπωνίας

Ισχυρές απώλειες καταγράφει το Τόκιο μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της και να προσαρμόσει τη στάση της ως προς την πολιτική του ελέγχου της καμπύλης των αποδόσεων. Όπως γνωστοποίησε, θα συνεχίσει να επιτρέπει οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων να κυμαίνονται σε ένα εύρος +/- 0,5%, ωστόσο θα «διεξάγει έλεγχο στις καμπύλες των αποδόσεων με μεγαλύτερη ευελιξία, αναφορικά με τα ανώτερα και κατώτερα όρια ως σημεία αναφοράς και όχι ως αυστηρά όρια».

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει πτώση 2,03% στις 32.223 μονάδες.

Πτώση 1,22% για τον ASX στις 7.364 μονάδες, κατά 0,3% υποχωρεί ο Kospi στις 2.596 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο Shanghai Composite σημειώνει άνοδο 1,38% στις 3.261 μονάδες και 0,89% ο Hang Seng στις 19.814 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v