Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Η συνεδρίαση της Fed βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ οι επενδυτές δεν αποκλείουν μέτρα τόνωσης της κινεζικής οικονομίας.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να προετοιμάζονται για τις αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια, σήμερα, ενώ έχουν την προσοχή στραμμένη και στην Κίνα, όπου δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποιο πακέτο μέτρων τόνωσης της οικονομίας.

Στις ΗΠΑ, η αμερικανική κεντρική τράπεζα αναμένεται να εγκρίνει την 11η συνεχόμενη αύξηση επιτοκίων από τον Μάρτιο του 2022.

Εν τω μεταξύ, στην Αυστραλία ανακοινώθηκαν στοιχεία για τον πληθωρισμό, που στο β’ τρίμηνο αυξήθηκε κατά 6% σε ετήσια βάση, έναντι 7% το α’ τρίμηνο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά περίπου 0,1% στις 32.706 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,35% ο Shanghai Composite στις 3.220 μονάδες, κατά 0,79% ο Hang Seng στις 19.280 μονάδες και κατά 1,23% ο Kospi στις 2.604 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,84% στις 7.401 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v