Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση στοιχείων για τους μισθούς στις ΗΠΑ, ενώ η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας υποβάθμισε την προοπτική για τη φετινή ανάπτυξη.

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Ήπιες κινήσεις σε θετικό ή αρνητικό έδαφος καταγράφονται στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να επεξεργάζονται μια σειρά οικονομικών δεδομένων που βγήκαν στις ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν μια ανθεκτική αγορά εργασίας, ενώ σήμερα αναμένονται περαιτέρω στοιχεία για τους μισθούς εκτός αγροτικού τομέα.

Νωρίτερα, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας υποβάθμισε την προοπτική για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας στο 1% για το 2023 από 1,25% προηγουμένως, ενώ σημείωσε πως ο πληθωρισμός «κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,46%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σταθεροποιούνταν στις 32.162 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,47% ο Shanghai Composite στις 3.295 μονάδες και κατά 0,99% ο Hang Seng στις 19.612 μονάδες, ενώ ο Kospi υποχωρούσε οριακά στις 2.603 μονάδες και κατά 0,19% ο ASX στις 7.297 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v