Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές

Τα στοιχεία για την κινεζική οικονομία και οι εξελίξεις στο γεωπολιτικό πεδίο, με επίκεντρο τη ρωσική επιθετικότητα, δημιουργούν αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές.

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, εν αναμονή ανακοίνωσης στοιχείων για την κινεζική οικονομία, που εκτιμάται πως θα ενισχύσουν τις φωνές για την ανάγκη λήψης σοβαρών μέτρων στήριξης.

Το κλίμα επιβαρύνεται και από τις εξελίξεις στο γεωπολιτικό πεδίο, μετά την είδηση πως ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά κατά πλοίου μεταφοράς εμπορευμάτων στη νοτιοδυτική Μαύρη Θάλασσα, προοιωνίζοντας μια νέα φάση του πολέμου που θα μπορούσε να επηρεάσει τις τιμές του πετρελαίου και των τροφίμων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1,1% και κατά 1,16% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 32.099 μονάδες.

«Βουτιά» 2,4% για τον Hang Seng στις 18.616 μονάδες, απώλειες 1% σημειώνει ο Shanghai Composite στις 3.156 μονάδες, 1% ο Kospi στις 2.566 μονάδες και 0,93% ο ASX στις 7.272 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v