Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, ράλι στο πετρέλαιο

Άνοδο 10% καταγράφει η τιμή του Brent και άνω του 12% η τιμή του αργού. Περισσότερη κρατική στήριξη της οικονομίας υπόσχονται οι ΗΠΑ. Τη μεγαλύτερη συρρίκνωση από το 2008 εμφάνισε η οικονομία της Ν. Κορέας το α' τρίμηνο.

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, ράλι στο πετρέλαιο

Η προσπάθεια ανάκαμψης των τιμών του πετρελαίου σε συνδυασμό με την υπόσχεση για περισσότερη αμερικανική κρατική στήριξη για να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της πανδημίας στην αμερικανική οικονομία, προσφέρει στήριξη στα ασιατικά χρηματιστήρια, που επιστρέφουν σε θετικό έδαφος, ωστόσο οι επενδυτές συνεχίζουν να κινούνται επιφυλακτικά καθώς έρχονται στο φως οικονομικά στοιχεία από διάφορες περιοχές του κόσμου που αρχίζουν να δείχνουν την επίπτωση της πανδημίας του κορωνοϊου και των lockdowns.

Η Νότια Κορέα, για παράδειγμα, ανακοίνωσε την μεγαλύτερη συρρίκνωση της οικονομίας της από το 2008 για το α’ τρίμηνο, με το ΑΕΠ της να μειώνεται κατά 1,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Υπενθυμίζεται πως η Νότια Κορέα ήταν μια από τις πρώτες χώρες εκτός Κίνας που ανακοίνωσαν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων της επιδημίας, αν και η κατάσταση έχει έκτοτε βελτιωθεί, με τις αρχές να χαλαρώνουν πρόσφατα κάποιους από τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας απομακρύνεται από το χαμηλό δυο εβδομάδων, καθώς ενισχύεται κατά 0,5%,  ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 1,22% στις 19.370 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,2% ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.849 μονάδες, κατά 0,13% ο CSI στις 3.844 μονάδες, κατά 0,4% ο Hang Seng στις 23.989 μονάδες και κατά 0,83% ο Kospi στις 1.911 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX σημειώνει οριακή αρνητική μεταβολή στις 5.269 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, άνοδο μεγαλύτερη του 10% καταγράφουν αυτήν την ώρα τα futures του Brent, στα 22,48 δολάρια και του αμερικανικού αργού κατά περίπου 12,3% στα 15,47 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v