Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων και οικονομικών στοιχείων στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Μείωση 12% στις εξαγωγές της Ιαπωνίας τον Μάρτιο. Πτώση σχεδόν 20% για το αμερικανικό αργό. Αρνητικά τα futures της Wall Street.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται αυτήν την εβδομάδα στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων και οικονομικών στοιχείων, που θα δείξουν τι ζημιά που έχει κάνει το παγκόσμιο lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Νωρίτερα σήμερα η Ιαπωνία ανακοίνωσε πως οι εξαγωγές της μειώθηκαν κατά σχεδόν 12% τον Μάρτιο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, με τις αποστολές προς τις ΗΠΑ να έχουν μειωθεί κατά περισσότερο από 16%. Την Πέμπτη αναμένεται η ανακοίνωση των στοιχείων για την μεταποίηση Απριλίου από διάφορες χώρες του κόσμου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,2% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με απώλειες 1,15% στις 19.669 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,32% ο Shanghai Composite στις 2.847 μονάδες, κατά 0,23% ο CSI στις 3.848 μονάδες, οριακές κινήσεις στις 24.375 μονάδες για τον Hang Seng, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi καταγράφει απώλειες 1,06% στις 1.894 μονάδες και 2,07% ο ASX στις 5.430 μονάδες.

Στις ΗΠΑ, τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq παραπέμπουν σε ήπια πτωτικό ξεκίνημα.

Εν τω μεταξύ, «βουτιά» σε χαμηλό 20 ετών κάνει η τιμή του αμερικανικού αργού, καθώς λόγω του lockdown η ζήτηση για καύσιμα έχει «εξατμιστεί», με αποτέλεσμα οι χώρες πλέον να δυσκολεύονται να βρουν πού θα αποθηκεύσουν την υπερβάλλουσα παραγωγή τους.

Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί σχεδόν 19% στα 14,79 δολάρια το βαρέλι και του Brent κατά 3,35% στα 27,13 δολάρια. Το Reuters σημειώνει πως το Brent δεν έχει τα ίδια προβλήματα αποθήκευσης όπως το αμερικανικό αργό, εξ ου και η τεράστια διαφορά στην κίνηση των τιμών των δυο ποιοτήτων πετρελαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v