Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα καταγράφονται στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές αναζητούν ενδείξεις επιβράδυνσης της πανδημίας, ενώ αναμένουν περισσότερα μέτρα τόνωσης της παγκόσμιας οικονομίας. Συνεδριάζουν σήμερα οι πετρελαιοπαραγωγοί, ελπίδες για μείωση της παραγωγής.

Θετικά πρόσημα καταγράφονται στις ασιατικές αγορές

Ανοδικά κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, εν μέσω αισιοδοξίας πως η πανδημία του Covid-19 πλησιάζει στην κορύφωσή της και οι κυβερνήσεις θα ανακοινώσουν περισσότερα μέτρα τόνωσης των οικονομικών τους, ενώ οι προσδοκίες για συμφωνία μείωσης της παραγωγής πετρελαίου δίνουν ώθηση στην τιμή του «μαύρου χρυσού».

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχυόταν κατά περίπου 0,6%, κατά 0,34% ο Shanghai Composite στις 2.825 μονάδες, κατά 0,32% ο CSI στις 3.792 μονάδες, κατά 0,6% ο Hang Seng στις 24.115 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi κατέγραφε κέρδη 1,3% στις 1.830 μονάδες και 2,68% ο ASX στις 5.399 μονάδες.

Αντιθέτως, ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,66% στις 19.226 μονάδες, μετά τη δήλωση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας ότι η οικονομία αντιμετωπίζει «εξαιρετικά υψηλή» αβεβαιότητα ως προς την πιθανή επίπτωση της πανδημίας.

Σταθεροποιητικές κινήσεις δείχνουν τα futures της Wall Street, που σημειώνουν μεταβολή από -0,11% έως +0,21%.

Στην αγορά πετρελαίου, η προσοχή είναι στραμμένη στη σημερινή συνεδρίαση των OPEC+, με τους επενδυτές να ελπίζουν πως οι μεγάλοι παραγωγοί θα αποφασίσουν να μειώσουν την παραγωγή τους, αντιδρώντας στην κατάρρευση της παγκόσμιας ζήτησης λόγω του κορωνοϊού.

Η τιμή του Brent ενισχύεται κατά 1,67% στα 33,39 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού κατά 3,35%, στα 25,93 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v