Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Περιορισμένη η διάθεση για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου κινδύνου, καθώς ανακοινώνονται στοιχεία που δείχνουν τις επιπτώσεις της πανδημίας στην παγκόσμια οικονομία.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Ήπιες μεταβολές και σήμερα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις επιπτώσεις του κορωνοϊόυ στην παγκόσμια οικονομία να παραμένουν στο επίκεντρο, περιορίζοντας τη διάθεση για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου κινδύνου.

Τα στοιχεία από τις ΗΠΑ έδειξαν πως οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν ιστορική πτώση 8,7% τον Μάρτιο, ενώ η μεταποιητική παραγωγή κατέγραψε την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 74 ετών, εγείροντας φόβους για βαθιά ύφεση, ενώ σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν και τα εβδομαδιαία στοιχεία για την ανεργία.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας έφτασε να υποχωρεί έως 1%, ωστόσο περιόρισε σημαντικά τις απώλειές του λίγο αργότερα (-0,4%),  ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 1,33% στις 19.290 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,24% ο Shanghai Composite στις 2.818 μονάδες, οριακά υψηλότερα CSI (3.799 μονάδες) και Kospi (1.857 μονάδες), ενώ αντιθέτως ο Hang Seng υποχωρούσε κατά 0,67% στις 23.984 μονάδες και κατά 1% ο ASX στις 5.467 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v