Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Υποχωρούν από το υψηλό δεκαετίας οι ασιατικές μετοχές, με τις διώξεις στην Σαουδική Αραβία να προκαλούν φόβους για απόσυρση μεσανατολικού χρήματος από τις ασιατικές αγορές. Στην Ιαπωνία ο Αμερικανός πρόεδρος.

Μικτά πρόσημα με ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στην επίσκεψη Τραμπ στο Τόκιο καθώς και στις τιμές του πετρελαίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό συμφώνησαν για κλιμάκωση της πίεσης κατά της Βόρειας Κορέας, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε αιχμές για το ιαπωνικό εμπόριο, δεσμευόμενος να πιέσει για μια ελεύθερη και ισορροπημένη εμπορική συνεργασία με την Ιαπωνία μετά από δεκαετίες "τεράστιων εμπορικών ελλειμμάτων". 

Εν τω μεταξύ, το πετρέλαιο κινείται σε υψηλό διετίας, καθώς ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας εδραίωσε την εξουσία του προχωρώντας σε μαζικές διώξεις και συλλήψεις μελών της βασιλικής οικογένειας, υπουργών και επενδυτών, περιλαμβανομένου του επιφανούς δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Αλαουίντ μπιν Ταλάλ. 

Η είδηση αυτή προκάλεσε ανησυχία για το ενδεχόμενο απόσυρσης μεσανατολικού χρήματος από ορισμένες ασιατικές αγορές. 

Το κλίμα επιβαρύνθηκε και από τις δηλώσεις του διοικητιή της κεντρικής τράπεζας της Κίνας που ζήτησε αυστηρότερες χρηματοοικονομικές ρυθμίσεις.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,2% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε ουσιαστικά αμετάβλητος στις 22.548 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,33% ο δείκτης Kospi στις 2.549 μονάδες, κατά 0,32% ο Hang Seng στις 28.513 μονάδες, οριακές απώλειες για τον ASX στις 6.027 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,22% στις 3.379 μονάδες και κατά 0,42% ο CSI στις 4.009 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v