Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Η διαδοχή στην προεδρία της Fed και η νομισματική πολιτική της Ιαπωνίας παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Μικρή διόρθωση για το Τόκιο, ενώ ήπια άνοδο σημειώνουν οι υπόλοιπες ασιατικές αγορές.

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις πληροφορίες ότι οι Ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ τείνουν να επιλέξουν τον John Taylor ως επόμενο επικεφαλής της Fed να βελτιώνουν το επενδυτικό κλίμα.

Ο Taylor θεωρείται άνθρωπος που ίσως επιταχύνει τη διαδικασία αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων. Αυτό συνέβαλε στην αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών 10ετών ομολόγων στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Μάρτιο.

Στο Τόκιο ο δείκτης διορθώνει, αν και συντηρείται το κλίμα ευφορίας μετά την επανεκλογή του Σίνζο Άμπε, καθώς εκτιμάται πως θα διατηρηθεί η υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική της Ιαπωνίας, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποδυνάμωση του γεν.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,2%, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 0,38% στις 21.723 μονάδες.

Κατά 0,32% ενισχύεται ο δείκτης Hang Seng στις 28.245 μονάδες, κατά 0,17% ο ASX στις 5.972 μονάδες, οριακά στο «πράσινο» οι δείκτες Kospi και Shanghai Composite στις 2.492 και 3.389 μονάδες αντίστοιχα, ενώ υψηλότερα κατά 0,14% κινείται ο δείκτης CSI στις 3.964 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v