Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική εικόνα στις ασιατικές αγορές

Στα οικονομικά δεδομένα και τα εταιρικά αποτελέσματα επιστρέφει η προσοχή των επενδυτών, τώρα που τελειώνει το Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Αγωνία για τον επόμενο επικεφαλής της Fed.

Ήπιες μεταβολές κοντά στα πρόσφατα υψηλά τους καταγράφουν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με το Τόκιο να καταγράφει σερί 16 ανοδικών συνεδριάσεων.

Η προσοχή των επενδυτών επιστρέφει τώρα στα οικονομικά δεδομένα και τα εταιρικά στοιχεία, καθώς σήμερα ολοκληρώνεται το Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Επίσης, αναμένουν αγωνιωδώς την ανακοίνωση του νέου επικεφαλής της Fed,  με την αγορά να «στοιχηματίζει» πως πιθανότερη επιλογή για την θέση είναι ο Jerome Powell, χωρίς όμως να αποκλείονται τόσο η Janet Yellen όσο και ο John Taylor.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,1% υψηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,34% στις 21.769 μονάδες.

Οριακά χαμηλότερα στις 28.294 μονάδες ο δείκτης Hang Seng, υψηλότερα κατά περίπου 0,1% ο δείκτης ASX στις 5.962 μονάδες, κατά 0,13% ο Kospi στις 2.493 μονάδες, ουσιαστικά αμετάβλητος ο Shanghai Composite στις 3.382 μονάδες, ενώ κατά 0,55% ενισχύεται ο CSI στις 3.952 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v