Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο υψηλό 10ετίας για τις ασιατικές μετοχές

Τα θετικά στοιχεία για την παγκόσμια οικονομία σε συνδυασμό με τις ελπίδες για συνέχιση της μείωσης παραγωγής πετρελαίου, έδωσαν ώθηση στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Σε νέο υψηλό δέκα ετών ενισχύονται οι ασιατικές μετοχές, με τα καλά στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη παγκοσμίως να δίνουν ώθηση στους δείκτες, ενώ οι τιμές του πετρελαίου κινούνται ανοδικά, καθώς οι επενδυτές ευελπιστούν πως θα συνεχιστεί η μείωση της παραγωγής.

Η οικονομική ανάπτυξη της Νότιας Κορέας άγγιξε υψηλό επταετίςα το περασμένο τρίμηνο, ενώ της Ταϊβάν ήταν η ισχυρότερη των τελευταίων δυόμισι ετών. Παράλληλα, τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν πως η αμερικανική οικονομία «έτρεξε» με ρυθμό 3% το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Οι επενδυτές επικεντρώνουν τώρα την προσοχή τους στην πρόοδο της φορολογικής μεταρρύθμισης του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ αναμένουν και την ανακοίνωση της επιλογής του επόμενου προέδρου της Fed την Πέμπτη.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,6% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 1,86% στις 22.420 μονάδες.

Κέρδη 1,18% για τον Kospi στις 2.553 μονάδες, 0,86% για τον Hang Seng στις 28.488 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,49% ο δείκτης ASX στις 6.005 μονάδες, κατά 0,36% ο Shanghai Composite στις 3.405 μονάδες και κατά 0,2% ο CSI στις 4.015 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v