Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Σχεδόν βέβαιη η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της Fed. Επιφυλακτική στάση εν αναμονή της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου στις ΗΠΑ.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις μετοχές όμως να παραμένουν κοντά στα υψηλά 10ετίας, μετά την αισιοδοξία που εξέφρασε η Fed για την αμερικανική οικονομία, βεβαιώνοντας ουσιαστικά πως θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης την επίσημη ανακοίνωση του ποιος θα αναλάβει την προεδρία της Fed μετά τη λήξη της θητείας της Τζάνετ Γέλλεν. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα ονοματίσει σήμερα τον Τζερόμ Πάουελ για τη θέση.

Πάντως, οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση, εν αναμονή της συζήτησης για το φορολογικό νομοσχέδιο των ΗΠΑ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,2% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 0,53% στις 22.539 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,49% ο Shanghai Composite στις 3.379 μονάδες, κατά 0,4% ο Kospi στις 2.546 μονάδες, κατά 0,28% ο CSI στις 3.984 μονάδες, κατά 0,15% ο Hang Seng στις 28.550 μονάδες, ενώ οριακές απώλειες κατάγραψε ο δείκτης ASX στις 6.002 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v