Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Απογοητευτικά στοιχεία για την μεταποίηση και τις υπηρεσίες στην Κίνα, που όμως δημιουργούν ελπίδες για περαιτέρω κινήσεις στήριξης της οικονομίας από το Πεκίνο.

Σε υψηλότερο επίπεδο τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την απόφαση της Κίνας για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της, ενώ τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών αυξάνουν τις προσδοκίες για ακόμα περισσότερα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Σύμφωνα με την έρευνα του Caixin/Markit, ο κινεζικός μεταποιητικός τομέας συρρικνώθηκε για έβδομο συνεχόμενο μήνα τον Φεβρουάριο, και μάλιστα περισσότερο από το αναμενόμενο, ενώ ο τομέας των υπηρεσιών συνέχισε να επεκτείνεται, αλλά με τον βραδύτερο ρυθμό από τα τέλη του 2008. 

Χθες, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι προχωρά σε μείωση του ποσού του ρευστού που θα πρέπει να διακρατούν οι τράπεζες ως απόθεμα, κατά 50 μ.β.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας καταγράφει κέρδη περίπου 1,1%, ενώ υψηλότερα κατά 0,37% στις 16.085 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο.

Κέρδη 0,86% για τον δείκτη Hang Seng στις 19.276 μονάδες, 0,84% για τον δείκτη ASX στις 4.989 μονάδες, ενώ κατά 1,8% ενισχύεται ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.739 μονάδες και κατά 1,94% ο δείκτης CSI στις 2.933 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v