Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο τα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή στη σύνοδο των υπ. Οικονομικών των G20, αλλά και στην πορεία των τιμών του πετρελαίου.

Σε θετικό πεδίο τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά από κάποιες καθησυχαστικές δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών των G20 που συνεδριάζουν στη Σαγκάη, αλλά και λόγω της σταθεροποίησης των τιμών του πετρελαίου.

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, δήλωσε στη σύνοδο των G20 πως το Πεκίνο εξακολουθεί να έχει και το περιθώριο και τα «εργαλεία» για να στηρίξει την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. ενώ από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε πως τα περιθώρια της νομισματικής πολιτικής έχουν εξαντληθεί και απαιτούνται περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,8%, ενώ υψηλότερα κατά 0,30% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 16.188 μονάδες.

Οριακά κέρδη για τον δείκτη ASX στις 4.945 μονάδες και για τον Kospi στις 1.920 μονάδες, ενώ κατά 1,59% ενισχύονταν ο δείκτης Hang Seng στις 19.189 μονάδες, κατά 1,15% ο Shanghai Composite στις 2.772 μονάδες και 1,20% ο δείκτης CSI στις 2.953 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v