Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στις ασιατικές αγορές

Στον "ρυθμό" του πετρελαίου και πάλι οι ασιατικές αγορές, καθώς η Σ. Αραβία απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης παραγωγής. Ισχυρές πιέσεις για τον τραπεζικό κλάδο.

Η νέα υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, μετά τις δηλώσεις της Σαουδικής Αραβίας που ουσιαστικά απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης παραγωγής από τις μεγάλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες, παρασύρει χαμηλότερα τις ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να αναζητούν και πάλι ασφαλή καταφύγια όπως το γεν. 

Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο τραπεζικός κλάδος, λόγω των ανησυχιών για την έκθεση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στον ενεργειακό κλάδο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1,1%, ενώ με απώλειες 0,85% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 15.915 μονάδες. 

Πτώση 1,39% για τον δείκτη Hang Seng στις 19.144 μονάδες, 1,9% για τον δείκτη ASX στις 4.943 μονάδες και 0,09% για τον δείκτη Kospi στις 1.912 μονάδες, ενώ σε θετικό πεδίο "γυρίζουν" τα κινεζικά χρηματιστήρια, με τον δείκτη Shanghai Composite 0,23% υψηλότερα στις 2.909 μονάδςε και τον CSI οριακά στο "πράσινο", στις 3.090 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v