Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Χαμηλότερα οι ασιατικές αγορές, καθώς το πετρέλαιο χάνει και πάλι έδαφος, ενώ προβληματισμός επικρατεί για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε χαμηλότερο επίπεδο τα ασιατικά χρηματιστήρια, που υποχώρησαν από το υψηλό επτά εβδομάδων τους, καθώς οι τιμές του πετρελαίου άρχισαν και πάλι να κινούνται πτωτικά, ενώ το ευρώ και η στερλίνα δέχθηκαν πλήγμα από την αβεβαιότητα για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,2%, ενώ με απώλειες 0,37% στις 16.052 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο.

Χαμηλότερα κατά 0,34% ο δείκτης ASX στις 5.039 μονάδες, κατά 0,11% ο δείκτης Kospi στις 1.914 μονάδες, ενώ μεταξύ «πράσινου» και «κόκκινου» κινείται ο δείκτης Hang Seng στις 19.468 μονάδες.

Απώλειες 1,07% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 2.895 μονάδες και 1,13% για τον δείκτη CSI στις 3.083 μονάδες.

Σημειώνεται πως χθες οι τιμές του πετρελαίου έκαναν ράλι έως και 7% καθώς οι εικασίες για πτώση στην παραγωγή αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου έδωσαν «τροφή» για εικασίες ότι η οι τιμές μπορεί να «πιάνουν πάτο» μετά από την 20μηνη κατάρρευσή τους. Ωστόσο, οι ανησυχίες πως η όποια μείωση της αμερικανικής παραγωγής θα αντισταθμιστεί από αύξηση της παραγωγής του Ιράν, στέλνουν και πάλι χαμηλότερα τις τιμές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v