Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Σε χαμηλότερο επίπεδο οι ασιατικές αγορές, στον απόηχο του νέου sell-off χθες στη Wall. Έρευνα της επιτροπής κεφαλαιαγοράς στον Shanghai Composite, μετά το ράλι του 5,6%, που ενδέχεται να οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.

Πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές, μετά το νέο sell-off χθες στη Wall Street εν μέσω ανησυχιών ότι η Fed θα περιορίσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσής της, με τις κινεζικές μετοχές να αγωνίζονται να κρατηθούν σε θετικό πεδίο μετά την εκτίναξή τους μια ημέρα πριν.

Εν τω μεταξύ, ο κινεζικός Shanghai Composite έκανε ράλι έως 5,6%, κάτι οδήγησε την αρμόδια επιτροπή κεφαλαιαγοράς να ξεκινήσει έρευνες για την εκτίναξη του όγκου των συναλλαγών. Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg, το ράλι μπορεί να οφείλεται σε λάθος ενός trader.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού υποχωρούσε κατά 0,3%, ενώ με πτώση 0,75% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 13.650,11 μονάδες.

Κατά 0,71% υποχώρησε ο δείκτης ASX στις 5.100,10 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 0,30% κινούνταν ο δείκτης Hang Seng στις 22.471,4 μονάδες και κατά 0,20% ο δείκτης Kospi στις 1.920,1 μονάδες.

Αντιθέτως, οι κινεζικοί δείκτες παρέμεναν στο «πράσινο», αν και σημαντικά χαμηλότερα σε σχέση με την ενδοσυνεδριακή τους εικόνα. Έτσι, ο δείκτης CSI διαμορφώνεται στις 2.323,5 μονάδες (+0,09%) και ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.084,9 μονάδες (+0,15%).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v