Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη δια χειρός Αυστραλίας στην Ασία

Η μείωση της ανεργίας στην Αυστραλία ήταν αρκετή για να διατηρήσει τη θετική διάθεση των επενδυτών στις ασιατικές αγορές, οι οποίες κινήθηκαν ανοδικά για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. Κέρδη 0,3% για Nikkei.

Η αναπάντεχη μείωση της ανεργίας στην Αυστραλία, οδήγησε σε υψηλό δύο εβδομάδων τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ενώ θετική επίδραση υπήρξε και από τα καλύτερα του αναμενόμενου μεγέθη γ’ τρίμηνου της Alcoa.

Κέρδη 4,3% για την National Australia Bank, με την Alumina να ενισχύεται κατά 6,2% και την Mitsui O.S.K. Lines να καταγράφει άνοδο 6%.

Στο 0,9% η άνοδος για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 24 Σεπτεμβρίου.

«Οι αποτιμήσεις δεν είναι φθηνές στην Ασία, αλλά δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως υπερβολικά ακριβές», τονίζει στο Bloomberg ο κ. Robert Horrocks, διαχειριστής κεφαλαίων στην Matthews International Capital Management, η οποία διαθέτει υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 9,9 δισ. δολαρίων και προσθέτει «η κατεύθυνση των αγορών θα εξαρτηθεί από την ικανότητα των εταιριών (ή την έλλειψή της) να επιτύχουν καλό ρυθμό ανάπτυξης».

Ανοδική πορεία για τον Nikkei, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,34%, με τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας να κινείται κατά 1,55% υψηλότερα. Άνοδος 0,39% για τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, ενώ κέρδη της τάξης του 1,09% σημείωσε ο Kospi στο χρηματιστήριο της Ν. Κορέας.

Με θετικό πρόσημο κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη 1,5% για τον DAX 30, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 1,4% και τον CAC 40 να κινείται κατά 1,5% υψηλότερα.

Σε στάση αναμονής παρέμεινε η Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των εταιρικών μεγεθών γ' τριμήνου. Αποτέλεσμα ο Dow έκλεισε με πτώση μόλις 0,06% στις 9.725,8 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,27% στις 1057,57 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,32% στις 2.110,33 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v