Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές-Πτώση 4% για Κίνα

Σε διαδικασία ελεγχόμενων πιέσεων, με εξαίρεση την Κίνα (-4%) βρέθηκαν οι ασιατικές αγορές, με τους κορυφαίους δείκτες να εμφανίζουν «μικτά» πρόσημα και τις πιέσεις να εντοπίζονται στον τεχνολογικό τομέα.

Ελεγχόμενες –έως ένα βαθμό- πιέσεις για τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, με τις μετοχές τεχνολογικών ομίλων και τηλεπικοινωνιακών εταιρειών να βρίσκονται στο προσκήνιο, με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές ρευστοποιήσεις.

Πτώση 13% για τον τίτλο της Advantest, του μεγαλύτερου ομίλου κατασκευής memory-chip testers παγκοσμίως, μετά την πρόβλεψη ότι στο τρέχον τρίμηνο θα εμφανίσει ζημίες, ενώ 2,4% χαμηλότερα κινήθηκε ο τίτλος του τηλεπικοινωνιακού ομίλου Telstra στην αγορά της Αυστραλίας.

«Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή περισσότερων ανακοινώσεων εταιρικής κερδοφορίας και δεν είναι διόλου αισιόδοξοι για την εικόνα που αυτές θα παρουσιάσουν», σημειώνει στο Bloomberg, ο κ. John Koh, διαχειριστής κεφαλαίων 1,1 δισ. δολαρίων στην MEAG Hong Kong.

Πτώση 0,8% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος «ανεβάζει» τις απώλειές του από την αρχή του 2009 στο 16%. Οριακές απώλειες 0,04% για τον Nikkei, ο οποίος ενδοσυνεδριακά έφθασε να ενισχύεται έως και 1,9%.

Σε πορεία υποχώρησης οι αγορές Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους δείκτες Hang Seng και Kospi να αποδυναμώνονται 2% και 1,1% αντίστοιχα, ενώ σε θετική τροχιά κινήθηκε το χρηματιστήριο της Αυστραλίας, με τον δείκτη ASX να σημειώνει κέρδη 0,54%. Σταθερά σε τροχιά «ελεύθερης πτώσης» το χρηματιστήριο της Κίνας, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί 4%.

Σημαντικές απώλειες, λόγω δυσμενών μακροοικονομικών στοιχείων στην Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Ο Dow Jones υποχώρησε 1,09% στις 7270,89 μονάδες, ο S&P 1,07% στις 764,90 μονάδες και ο Nasdaq 1,14% στις 1425,43 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τους επενδυτές να δέχονται «καταιγισμό» ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων. Κέρδη 0,8% για τους FTSE 100 και CAC 40, ενώ κατά 0,7% υψηλότερα κινείται ο DAX 30.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v