Τι μπορείς και τι όχι να ανεβάζεις στο Facebook

Λεπτομέρειες για το περιεχόμενο αναρτήσεων που θα επιτρέπονται από εδώ και στο εξής εξέδωσε το Facebook. Αποκλείονται αναρτήσεις με υποστήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων ή οργανώσεων με μηνύματα μίσους.

  • Murad Ahmed
Τι μπορείς και τι όχι να ανεβάζεις στο Facebook

To Facebook ξεκαθαρίζει ποιο περιεχόμενο θα απαγορεύεται από το κοινωνικό δίκτυο, επεκτείνοντας τις κατηγορίες περιεχομένου, τις οποίες δε θα επιτρέπεται να αναρτούν οι 1,4 εκ. χρήστες.

Τη Δευτέρα η εταιρία αποκάλυψε μία αναθεωρημένη και εκτεταμένη έκδοση των «community standards» – δηλαδή του κανονισμού σύμφωνα με τον οποίο η εταιρία προσδιορίζει τι συνιστά αποδεκτό υλικό για την ιστοσελίδα της.

Η εταιρία ήδη διαγράφει πληθώρα βίαιου και προσβλητικού περιεχομένου, όπως η πορνογραφία, το απροκάλυπτο γυμνό, καθώς και αναρτήσεις που υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Isis.

Οι νέες οδηγίες παρέχουν περαιτέρω λεπτομέρειες για το είδος των επικίνδυνων οργανισμών που θα «μπλοκάρονται», καθώς κι ένα ευρύτερο σύνολο υλικού το οποίο το Facebook θεωρεί ακατάλληλο. Αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων καινούριες απαγορεύσεις εικόνων, οι οποίες «επικεντρώνονται σε πλήρως εκτεθειμένα οπίσθια» ή «εικόνες γυναικείου στήθους εφόσον περιλαμβάνουν θηλές». Γραπτές περιγραφές σεξουαλικών πράξεων με «ζωντανές λεπτομέρειες» πλέον απαγορεύονται.

Οργανισμοί οι οποίοι εμπλέκονται σε «βίαιη, εγκληματική ή συμπεριφορά μίσους» θεωρούνται απαράδεκτοι, όπως και το να αλλοιώνονται εικόνες προκειμένουν να εξευτελιστεί ένα πρόσωπο ή να αναρτώνται βίντεο σωματικού bullying.

Ωστόσο, το Facebook ξεκαθάρισε και το είδος του υλικού που θεωρεί κατάλληλο, λέγοντας ότι θα επιτρέπει πάντα φωτογραφίες γυναικών σε θηλασμό ή γυναίκες που δείχνουν το στήθος τους με ουλές κατόπιν μαστεκτομής.

Το Facebook προσλαμβάνει εκατοντάδες προσωπικού σε όλον τον κόσμο, το οποίο αφιερώνεται αποκλειστικά στο να απαντά αναφορές από χρήστες σχετικά με ακατάλληλο υλικό που εμφανίζεται στο site. H εταιρία επιμένει πάντως στο ότι δε θα «σκανάρει» η ίδια τις σελίδες της, παρά θα βασίζεται στους χρήστες προκειμένου να της επισημαίνουν τα προβλήματα.

Ο τρόπος με τον οποίο η ίδια η εταιρία ερμηνεύει τις οδηγίες της έχει προκαλέσει συζητήσεις στο παρελθόν. Το 2013 υπέστη κριτική για το ότι επέτρεπε εικόνες και βίντεο από αποκεφαλισμούς ανθρώπων. Μετά από λίγες μέρες έκανε στροφή 180 μοιρών και απαγορευσε αυτό το υλικο.

Τη Δευτέρα, η εταιρία εξέδωσε την τελευταία της «αναφορά για τη διαφάνεια», αποκαλύπτοντας στοιχεία για αιτήματα πληροφοριών από κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο. Η αναφορά έδειξε ότι, το δεύτερο μισό του 2014 υπήρξε μείωση αιτημάτων από πολλές δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Η αμερικανική κυβέρνηση προέβη σε 14274 αιτήσεις για πληροφορίες χρηστών και το Facebook παρείχε στοιχεία στο 79% των περιπτώσεων – μια μικρή μείωση σε σχέση με το πρώτο μισό του 2014.

Ωστόσο υπήρξε άνοδος των κυβερνητικών αιτημάτων σε χώρες όπως η Ινδία, η Τουρκία και η Ρωσία. Αυτό προκάλεσε μία μικρή αύξηση στον συνολικό αριθμό κυβερνητικών αιτημάτων παγκοσμίως, από 34,946 στο πρώτο μισό σε 35051 στο δεύτερο μισό του 2014.

© The Financial Times Limited 2015. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v