Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Entersoft: Στα €5,1 εκατ. τα κέρδη προ φόρων εξαμήνου

Η διοίκηση επιβεβαιώνει την εκτίμηση που έκανε και στο πρώτο τρίμηνο ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης εσόδων και κερδών θα ενισχύονται όσο προχωράμε στα επόμενα τρίμηνα. Στα €7,16 εκατ. τα EBITDA, αυξημένα 6% σε σχέση με πέρυσι.

Entersoft: Στα €5,1 εκατ. τα κέρδη προ φόρων εξαμήνου

Περαιτέρω ενίσχυση των εσόδων της κατά 21% στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους είχε η Entersoft σε σχέση με το αντίστοιχο του 2023 και έτσι αυξήθηκε η αθροιστική ανάπτυξη του εξαμήνου σε 16% από 12% που ήταν κατά το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η κερδοφορία EBITDA επιβαρύνθηκε από έκτακτα μη επαναλαμβανόμενα έξοδα με αποτέλεσμα να σημειώσει μικρότερο ρυθμό ανάπτυξης (+6%) από τον αντίστοιχο των εσόδων.

Η διοίκηση επιβεβαιώνει την εκτίμηση που έκανε και στο πρώτο τρίμηνο ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης εσόδων και κερδών θα ενισχύονται όσο προχωράμε στα επόμενα τρίμηνα, ως αποτέλεσμα αυξημένης ζήτησης αλλά και ευνοϊκότερης βάσης σύγκρισης με την προηγούμενη χρονιά.

Τα βασικά οικονομικά μεγέθη για το Α’ εξάμηνο του 2024 είναι:

- Έσοδα €22,34 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 16% σε σχέση με το Α’ εξάμηνο 2023 (€19,2 εκατ.)

- EBITDA €7,16 εκατ., αυξημένα κατά 6% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (€6,7 εκατ.)

- Κέρδη προ φόρων €5,1 εκατ., +1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (€5,01 εκατ.)

- Ταμειακά διαθέσιμα €11,04 εκατ. έναντι €11,2 εκατ. στο τέλος της περυσινής χρήσης 2023 και καθαρά διαθέσιμα €4 εκατ. μετά την αφαίρεση του δανεισμού ύψους €6,4 εκατ.

Η ανάπτυξη των εσόδων του Ομίλου κατά το Α’ εξάμηνο είναι κυρίως οργανική και κινείται σύμφωνα με τις προσδοκίες υλοποιώντας τον προϋπολογισμό. Από όλες τις δραστηριότητες του Ομίλου η μεγαλύτερη ανάπτυξη παρουσιάζεται στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τιμολόγησης, τα συστήματα λογισμικού για τα logistics (WMS) καθώς και τα ERP λογισμικά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v