Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Η κόντρα ΗΠΑ-Ρωσίας και το μέλλον της Συρίας

Η κόντρα ΗΠΑ-Ρωσίας και το μέλλον της Συρίας

Οι βομβαρδισμοί της περασμένης εβδομάδας δεν θα αλλάξουν την πορεία του πολέμου. Η φθίνουσα ισχύς των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και η αναξιοπιστία Τραμπ. Ο κίνδυνος ευρύτερης σύγκρουσης στην περιοχή.

Οι πύραυλοι δεν είναι υποκατάστατο της στρατηγικής

Οι πύραυλοι δεν είναι υποκατάστατο της στρατηγικής

Οι επιθέσεις κατά των εγκαταστάσεων χημικών όπλων του Ασαντ χρειάζονταν, αλλά δεν φτάνουν. Τα αντιφατικά μηνύματα Τραμπ και πώς μπορούν να οδηγήσουν σε νέες περιπέτειες. Οι κινήσεις Ρωσίας και Ιραν και οι θέσεις των Κούρδων.

Τα ATMs σε ένα κόσμο χωρίς… μετρητά

Τα ATMs σε ένα κόσμο χωρίς… μετρητά

Το μοντέλο των hi tech τραπεζικών καταστημάτων, η μείωση του προσωπικού και γιατί οι μηχανές ανάληψης μετρητών έχουν... μέλλον. Η προσαρμογή στα νέα δεδομένα και το καινούργιο μπουκέτο υπηρεσιών.

Αισιόδοξοι οι Ελληνες τραπεζίτες για την πορεία των πλειστηριασμών

Αισιόδοξοι οι Ελληνες τραπεζίτες για την πορεία των πλειστηριασμών

Παρά τις αντιδράσεις η διαδικασία προχωρά και εκτιμάται ότι μπορεί να πιαστεί ο στόχος. Εξοχικές κατοικίες και εμπορικά ακίνητα συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών, ενώ εμφανίζονται και στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Οι δυτικές κυρώσεις φέρνουν τώρα τον Πούτιν στη γωνία

Οι δυτικές κυρώσεις φέρνουν τώρα τον Πούτιν στη γωνία

Ο νέος κύκλος κυρώσεων από τις ΗΠΑ έχει ήδη αρχίσει να πιέζει ασφυκτικά τη Μόσχα. Αναγκαία η αλλαγή στρατηγικής από τον Πούτιν που εξακολουθεί να στηρίζει τον Ασαντ στη Συρία, γράφει το Editorial των Financial Times.

Πώς η Δύση έχασε το παιχνίδι στη Συρία

Oι δυτικές κυβερνήσεις δεν απέκτησαν ποτέ μια συγκροτημένη στρατηγική απέναντι στη Συρία. Γιατί έχει αυξηθεί τώρα το κόστος της επέμβασης. Η «κόκκινη γραμμή» των χημικών όπλων και ο πόλεμος κατά του ISIS.

H κόντρα ΗΠΑ-Κίνας θα διαμορφώσει τον 21ο αιώνα

Η ισχύς της Κίνας δημιουργεί πολλές προκλήσεις στην παγκόσμια οικονομία. O κρίσιμος ρόλος των ΗΠΑ, η αποξένωση από τους συμμάχους που προκαλεί η πολιτική Τραμπ και γιατί η πραγματική απειλή είναι η παρακμή της Δύσης.

Ο Ζούκερμπεργκ δεν μπορεί να ελέγξει το δημιούργημά του

Το ανησυχητικό θέμα δεν είναι ότι ο ιδρυτής του Facebook υποβάθμισε τις ρωσικές προσπάθειες για επιρροή στις αμερικανικές εκλογές. Είναι ότι δεν τις κατάλαβε. Πώς το να είναι όλοι «φίλοι»... έμπλεξε τα πράγματα -και τον ίδιο.

Η άνοδος του αυταρχισμού απειλεί την ευρωπαϊκή δημοκρατία

Η νίκη του Όρμπαν στην Ουγγαρία βάζει σε κίνδυνο το κράτος δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το αυταρχικό μπλοκ των πρώην κομμουνιστικών κρατών και η άνοδος της ακροδεξιάς σε Αυστρία και Ιταλία.

Ο εμπορικός πόλεμος είναι το πιο πιθανό ενδεχόμενο

Εμπορικοί πύραυλοι εκτοξεύονται εκατέρωθεν και οι απειλές θα πρέπει να γίνουν πράξη. Η στρατηγική Ομπάμα και η... φουλ επίθεση Τραμπ στη μάχη κατά της Κίνας. Γιατί ο πόλεμος για την καινοτομία είναι τελικά ο σημαντικότερος.

Η Μόσχα χτίζει την «ανατολική οδό» για το φυσικό αέριο

Οι κολοσσοί της τεχνολογίας και το παιχνίδι με τα ομόλογα

Τα κρυπτονομίσματα νέος πονοκέφαλος των κεντρικών τραπεζών

Ξεκίνησε η μάχη που δεν θα βγάλει νικητή

Τι κρύβεται πίσω από τον πόλεμο του Τραμπ στον Bezos

Συμβολισμοί και ουσία στην κόντρα Μακρόν-σιδηροδρομικών

Οι προκλήσεις του 2ου τριμήνου στις διεθνείς αγορές

Το μομέντουμ δεν ευνοεί τώρα τις μετοχές

Οι αγορές και το μήνυμα από την επιστροφή της μεταβλητότητας

Τίτλοι τέλους στο σενάριο αντιστροφής του Brexit

v