Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Ο Ερντογάν δεν ήξερε να χορέψει τανγκό με τις αγορές

Ο Ερντογάν δεν ήξερε να χορέψει τανγκό με τις αγορές

Εκ διαμέτρου αντίθετες οι αντιδράσεις Αγκυρας και Μπουένος Άιρες για την υπεράσπιση των νομισμάτων τους. Οι κινήσεις της Αργεντινής που πείθουν τους διεθνείς επενδυτές ότι υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ και ο «κακός μαθητής».

Εχουν και οι «αυτοκράτορες» προβλήματα

Εχουν και οι «αυτοκράτορες» προβλήματα

Η υποχώρηση της Δημοκρατίας και η ανάδυση ηγετών όπως οι Πούτιν, Τραμπ, Ερντογάν και Σι. Γιατί είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι είναι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Η απομόνωση της Τουρκίας και οι πονοκέφαλοι του Βλ. Πούτιν.

Μυστικά και άμυνες στα ιταλικά ομόλογα

Μυστικά και άμυνες στα ιταλικά ομόλογα

Το sell off που προκάλεσαν οι ειδήσεις για τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού και οι κρυφές άμυνες του ιταλικού χρέους. Γιατί ορισμένοι πιστεύουν ότι μετά την πτώση θα μπορούσαν να συνιστούν επενδυτική ευκαιρία.

Τα «γεράκια» του Τραμπ και το plan C για το Ιράν

Τα «γεράκια» του Τραμπ και το plan C για το Ιράν

Η τακτική του πλανητάρχη και το αίτημα για ουσιαστική «παράδοση άνευ όρων» της Τεχεράνης απειλούν να βάλουν φωτιά στη Μέση Ανατολή. Η απόσυρση από τη συμφωνία για τα πυρηνικά και οι εύθραυστες ισορροπίες στην ταραγμένη περιοχή.

Ο Τραμπ, το βαθύ κράτος και το κυνήγι μαγισσών

Ο Τραμπ, το βαθύ κράτος και το κυνήγι μαγισσών

Tα «τιτιβίσματα» του Αμερικανού προέδρου για ένα οργανωμένο σχέδιο εναντίον του βρίσκουν απήχηση σε ένα ευρύ κοινό. Ο κίνδυνος να υπονομευτεί η εμπιστοσύνη στη δημοκρατία και οι αντοχές των θεσμών.

Μόνο οι θεσμοί μπορούν να σώσουν την Ιταλία

Το ιταλικό σύστημα διάκρισης εξουσιών που χτίστηκε μετά την εμπειρία του Μουσολίνι και πώς μπορεί να είναι ανάχωμα για τους λαϊκιστές. Ο προβληματισμός των αγορών, ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας και οι... αποστασίες.

Η Ιταλία και το μάθημα της Βαϊμάρης

Αν η φιλελεύθερη δημοκρατία δεν προσφέρει ευημερία σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, τελειώνει. Οι ελπίδες για «περιορισμό» των λαϊκιστών με μέσα και θεσμούς που απλά... δεν φτάνουν.

Το μεγάλο παράδοξο με τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις

Χρόνια απαξίωσης έχουν δημιουργήσει μια ασφυκτική κατάσταση σε επίπεδο προσωπικού και εξοπλισμό. Η αδυναμία αύξησης του προϋπολογισμού στο 2% του ΑΕΠ, η γραφειοκρατία και τα... τανκς που δεν δουλεύουν.

Η Βρετανία ετοιμάζεται να σπάσει σε κομμάτια τις «Big Four»

Αυξάνεται η πίεση στη Μεγάλη Βρετανία για διαχωρισμό ελεγκτικών και συμβουλευτικών δραστηριοτήτων. Πώς αντιδρούν ΚPMG, Deloitte, EY και PwC. Το ολιγοπώλιο και οι επιπτώσεις του για το δημόσιο συμφέρον.

Πώς η Ιταλία μπορεί να φέρει την… καταστροφή

Τους λόγους για τους οποίους οι Ιταλοί μετατράπηκαν σε ευρωσκεπτικιστές εξηγεί ο M. Wolf. Πώς η νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να οδηγηθεί σε ευθεία σύγκρουση και γιατί η ΕΚΤ δεν θα μπορεί να παρέμβει. Ποιο είναι το «καλό» σενάριο.

Γιατί η Ελβετία έλκει τα κρυπτονομίσματα

Ο Τραμπ παίζει με τη φωτιά στη Μέση Ανατολή

Γιατί οι προτάσεις Πέντε Αστέρων-Λέγκας θα διέλυαν την ευρωζώνη

Επιστροφή στην προ Μάαστριχτ εποχή θέλουν Λίγκα-Πέντε Αστέρια

Οι επενδυτές επιστρέφουν στις ιταλικές τράπεζες

Οι κυρώσεις ΗΠΑ στο Ιράν βάζουν «δύσκολα» στην Ευρώπη

Πότε και γιατί συμφέρει τις εταιρείες η πεντάωρη απασχόληση

H Σίλικον Βάλεϊ αρχίζει να μιλάει... ανθρώπινα

Πώς θα παίξουν τα χαρτιά τους οι Ιταλοί λαϊκιστές

Πόσα θέλετε το μήνα για να κλείσετε το Facebook;

v