Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Σχέδιο εκκένωσης των προσφυγικών κέντρων στα νησιά

Σχέδιο εκκένωσης των προσφυγικών κέντρων στα νησιά

Αθήνα και Βρυξέλλες σχεδιάζουν τη μεταφορά χιλιάδων μεταναστών από τα νησιά, υπό τον φόβο νέου κύματος προσφύγων, αν εισβάλει ο Άσαντ στην Ιντλίμπ. Οι επαφές Αβραμόπουλου και ο «άγνωστος x» για τη στάση της Τουρκίας.

Μαθήματα από την Apple για να πουλάτε ακριβά!

Μαθήματα από την Apple για να πουλάτε ακριβά!

H άνοδος των τιμών σε υφιστάμενα μοντέλα παραμένει μια κερδοφόρα τακτική για τον τεχνολογικό κολοσσό. Το παράδειγμα των Apple Watch και iPhone. O κίνδυνος από τις πολιτικές Τραμπ.

Κίνδυνος ολομέτωπου εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας

Κίνδυνος ολομέτωπου εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας

Οι δύο υπερδυνάμεις έχουν πολιτικούς, οικονομικούς και στρατηγικούς λόγους που τους ωθούν σε μια εμπορική σύγκρουση. Η επικίνδυνη ηρεμία των αγορών, οι απειλές του Τραμπ και η μάχη για τις τεχνολογίες του μέλλοντος.

Η επανεπένδυση ομολόγων και η κρυφή ευκαιρία της ΕΚΤ

Η επανεπένδυση ομολόγων και η κρυφή ευκαιρία της ΕΚΤ

Η ΕΚΤ μπορεί να «πειράξει» την καμπύλη αποδόσεων και να ελέγξει καλύτερα τη νομισματική τόνωση. Το παράδειγμα του «Operation Twist» της Fed. Οι ενστάσεις και το «κεφαλαιακό κλειδί».

Το στρατηγικό πρόβλημα της Deutsche Bank και τα CDS

Το στρατηγικό πρόβλημα της Deutsche Bank και τα CDS

Πονοκέφαλος για τον γερμανικό κολοσσό το κόστος χρηματοδότησης. Σε επίπεδα ανάλογα με αυτά της Unicredit έφτασε το κόστος ασφάλισης έναντι πτωχεύσεων. Η ανάγκη για νέα στρατηγική και τα «δώρα» της γερμανικής κυβέρνησης.

Το colpo grosso των κεντρικών τραπεζών στην κρίση

Οι επιθετικές αγορές ενεργητικού μέσα από τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης. Πώς κινήθηκαν FED, EKT και Τράπεζα της Ιαπωνίας και πώς διαμορφώνονται τώρα τα δεδομένα. Οι παρενέργειες των προγραμμάτων.

Δέκα χρόνια μετά το κραχ: Στο ίδιο... λάθος θεατές

Γιατί η στρατηγική της επιστροφής σε μια καλύτερη έκδοση του… παρελθόντος απλά «δεν φτάνει». Τα κυρίαρχα συμφέροντα, ο εφησυχασμός του κέντρου και η αναπόφευκτη άνοδος των λαϊκιστικών δυνάμεων. Ποια πρέπει να είναι η αντίδραση των φιλελεύθερων δημοκρατών.

Τα ιταλικά ομόλογα και η... επιλεκτική ακοή των επενδυτών

Το ράλι στα ιταλικά ομόλογα μπορεί να κρύβει παγίδες για τους επενδυτές. Οι αντικρουόμενες δηλώσεις Σαλβίνι και Ντι Μάιο. Η πρόκληση των NPLs και το τέλος του QE από την ΕΚΤ.

Μαθήματα πολιτικής για... νεόκοπους σοσιαλιστές

Η επιτυχία του σκανδιναβικού μοντέλου μπορεί να διδάξει πολλά. Πώς μπορεί να συνδυαστεί η μείωση των ανισοτήτων με την υψηλή παραγωγικότητα. Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, το κεφάλαιο και το κοινωνικό συμβόλαιο.

Oι φιλελεύθεροι, οι εθνικιστές και η μάχη για τη Γερμανία

H άνοδος του αντιμεταναστευτικού ρεύματος στη Γερμανία αντανακλά μια ευρύτερη μετατόπιση στη διεθνή πολιτική σκηνή. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Μέρκελ εντός της Ε.Ε. Η σύγκριση με το 1989 και την πτώση του τείχους του Βερολίνου.

Αγορές: Επικίνδυνο παιχνίδι με στόχο τα υπερκέρδη

Πολιτικό πραξικόπημα ετοιμάζουν οι εθνικιστές στην Ευρώπη

Η μοιραία έλξη προς ένα Brexit χωρίς συμφωνία

Οι «κληρονομιές» που άφησε η κρίση στην Ελλάδα

Σκιές και ερωτήματα για την πορεία του Facebook

Τέσσερις «άγνωστοι x» για Ελλάδα μετά τη διάσωση

Πώς θα σωθεί το Facebook από τον εαυτό του

Η Τουρκία, οι υποβαθμίσεις και το υπόγειο «παζάρι» με τις ΗΠΑ

Η Ελλάδα ανακάμπτει αλλά έχει ακόμα… δρόμο

Tα φαντάσματα των αναδυόμενων και το δολάριο

v