Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Τι κρύβει το σχέδιο απόσυρσης από τη συμφωνία για τα πυρηνικά

Τι κρύβει το σχέδιο απόσυρσης από τη συμφωνία για τα πυρηνικά

Η κατηγορίες της Ουάσιγκτον κατά της Ρωσίας για παραβίαση των όρων και η απάντηση της Μόσχας. Γιατί οι κινήσεις γίνονται με τις δυο πρωτεύουσες να έχουν στραμμένο το βλέμμα στο… Πεκίνο.

Η δολοφονία Κασόγκι και η υποκρισία της Δύσης

Η δολοφονία Κασόγκι και η υποκρισία της Δύσης

Οι δυτικές κυβερνήσεις δηλώνουν αποτροπιασμό αλλά στην πραγματικότητα θα ήθελαν να κάνουν τα στραβά μάτια. Η στροφή της κοινής γνώμης και οι επιπτώσεις για το Ριάντ. Οι φόβοι για το Ισλαμικό Κράτος.

Η κλιματική αλλαγή και το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

Η κλιματική αλλαγή και το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

Γιατί είναι καταστροφικές οι συνέπειες του εφησυχασμού απέναντι στο πρόβλημα. Οι διαθέσιμες τεχνολογικές επιλογές και το πολιτικό πρόβλημα. Τα σοκαριστικά ευρήματα της έκθεσης του IPCC και το παγκόσμιο… χασμουρητό.

Ο «ηλίθιος» Τραμπ μπορεί να γράψει ιστορία

Ο «ηλίθιος» Τραμπ μπορεί να γράψει ιστορία

O Αμερικανός πρόεδρος ενσαρκώνει το πνεύμα της εποχής και επικοινωνεί με τις μάζες. Γιατί οι εξελίξεις είναι με το μέρος του. Η σύγκριση με τον Ναπολέοντα και η ρήση του Χέγκελ για τους μεγάλους άνδρες.

Το πολιτικό κέντρο στη Γερμανία χάνει τη μάχη!

Το πολιτικό κέντρο στη Γερμανία χάνει τη μάχη!

H παράδοση των μεγάλων συνασπισμών απειλείται τόσο στη Γερμανία όσο και στις Βρυξέλλες. Η μετατόπιση ψηφοφόρων στην άκρα δεξιά και η γήρανση της εκλογικής βάσης. Οι ριζικές αλλαγές στην ευρωπαϊκή πολιτική πριν από τις ευρωεκλογές.

Οι επενδύσεις και η λεπτή γραμμή μεταξύ έξυπνου και χαζού

Το δίλημμα μεταξύ της εφάπαξ τοποθέτησης ενός μεγάλου ποσού στο χρηματιστήριο και της επιλογής να προχωρείς σε τμηματικές κινήσεις. Ποια είναι τα δυο μεγάλα λάθη των μικροεπενδυτών. Η σημασία της ψυχολογίας στις τοποθετήσεις.

Η «τάση» είναι ο καλύτερος φίλος του επενδυτή

Τα μαθήματα από το ράλι που ξεκίνησε το 2000 και το σενάριο της αναγκαίας εναλλαγής θέσεων. Γιατί οι επενδύσεις σε μετοχές «αξίας» δεν έχουν… αξία. Ποιοι παράγοντες συνηγορούν υπέρ των τεχνολογικών μετοχών και πώς επηρεάζει η αγορά ομολόγων.

Η αμερικανική δημοκρατία χάνει τον εαυτό της!

Ο εσωτερικός «πόλεμος» στις ΗΠΑ υπονομεύει την αμερικανική εξωτερική πολιτική. Οι τεκτονικές αλλαγές στην παγκόσμια σκακιέρα και οι αυταπάτες Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων. Τα λάθη του Τραμπ και η ιστορική πλάνη του Ομπάμα.

Η υπόθεση Κασόγκι και ο μύθος του… μεταρρυθμιστή διαδόχου

Η νεότερη γενιά ηγετών στη Μέση Ανατολή αποδεικνύεται συστηματικά πιο αυταρχική από την προγενέστερη. Οι αυταπάτες και τα επαναλαμβανόμενα λάθη της Δύσης. Τι δείχνουν τα παραδείγματα της Αιγύπτου, της Συρίας, της Λιβύης και της Σαουδικής Αραβίας.

Οι λαϊκιστές δεν είναι η μόνη απειλή

Η κατάρρευση των θεσμικών αντίβαρων κάνει όλο και πιο δύσκολη τη διάσωση της παγκόσμιας φιλελεύθερης τάξης. Τα παραδείγματα Ελλάδας και Ιταλίας, τα λάθη που έκανε η ευρωζώνη και γιατί οι λαϊκιστές δεν είναι το πραγματικό πρόβλημα.

Ο εκλογικός σεισμός στη Βαυαρία απειλεί τη Μέρκελ

H αυτοκαταστροφή του Bansky και το μάθημα για τους επενδυτές

Το Νόμπελ Οικονομίας και η άλλη όψη της ανάπτυξης

Πώς θα αποφύγουμε την επόμενη οικονομική κρίση

Τι κρύβεται πίσω από το sell off στη Wall Street

Το sell-off στα ομόλογα ανεβάζει τον πήχη για τα εταιρικά κέρδη

Τι πρέπει να προσέξετε στα ιταλικά ομόλογα

Προσδεθείτε για ένα Brexit χωρίς συμφωνία

Η κλιματική αλλαγή πλησιάζει στο σημείο χωρίς επιστροφή

Πόσο κοντά είναι το τέλος των ταύρων στα ομόλογα

v