Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Η ΕΚΤ πρέπει να γίνει πραγματικά ριζοσπαστική

Η ΕΚΤ πρέπει να γίνει πραγματικά ριζοσπαστική

Οι κεντρικοί τραπεζίτες είναι συντηρητικοί άνθρωποι. Η κρίση στην ευρωζώνη όμως επιτάσσει να κινηθούν πέρα από τα συμβατικά όρια. Πώς πρέπει να σχεδιάσουν τη στρατηγική τους.

Η αρχή του τέλους για τις αυτοκινητοβιομηχανίες

Η αρχή του τέλους για τις αυτοκινητοβιομηχανίες

Η τεχνολογία έχει ανατρέψει τα δεδομένα στο χώρο του αυτοκινήτου. Το μηχανικό κομμάτι υποχωρεί υπέρ του λογισμικού και της καινοτομίας. Μια νέα εποχή έχει ήδη ξεκινήσει.

Ο Μάριο Ντράγκι ξαναγεμίζει το μπαζούκα!

Ο Μάριο Ντράγκι ξαναγεμίζει το μπαζούκα!

Ετοιμος να προχωρήσει σε ακόμα πιο τολμηρές κινήσεις δηλώνει ο κεντρικός τραπεζίτης. Τι φοβάται η Φρανκφούρτη και πώς επηρεάζει τις αποφάσεις η στρατηγική της FED.

H Globo, οι συνεργάτες «φαντάσματα» και η αναστολή της μετοχής

H Globo, οι συνεργάτες «φαντάσματα» και η αναστολή της μετοχής

Eκθεση hegde fund εντοπίζει προβλήματα στα οικονομικά στοιχεία που εμφανίζει η Globo. Η πολύπλοκη εταιρική δομή και η λίστα με «άφαντους» συνεργάτες. Διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς η εταιρεία. Αναστολή διαπραγμάτευσης για την μετοχή.

O super Mario στέλνει τα επιτόκια των ομολόγων στον Καιάδα

O super Mario στέλνει τα επιτόκια των ομολόγων στον Καιάδα

Οι επενδυτές συγκεντρώνουν χρέος αφού ο Μάριο Ντράγκι υπονόησε μείωση του επιτοκίου καταθέσεων. Η απόδοση είναι αρνητική στα περισσότερα μέλη της ευρωζώνης. Οι οικονομολόγοι έχουν διχαστεί, ενώ το αδύναμο ευρώ θα δυσκολέψει τις κεντρικές τράπεζες.

Οι άγνωστοι X στην εξίσωση της ανακεφαλαιοποίησης

Δύσκολη υπόθεση η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Ο «βραχνάς» των «κόκκινων» δανείων και η βιασύνη για ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης πριν τον Ιανουάριο.

Πώς τα κομπιούτερ θα χάσουν τον έλεγχο των αγορών

Τα «στιγμιαία κραχ» εμφανίζονται όλο και συχνότερα, σε αγορές από το αργό πετρέλαιο μέχρι το καλαμπόκι. Ο ρόλος των αυτοματοποιημένων συναλλαγών μέσω υπολογιστών και του trading υψηλής συχνότητας. Γιατί μόνο η ανθρώπινη κρίση μπορεί να επαναφέρει την ισορροπία.

Πονοκέφαλος για Ντράγκι η περισσότερη... χαλάρωση

Τα σημάδια για επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας δημιουργούν ανησυχίες για την ανάκαμψη της ευρωζώνης. Πώς αλλάζει τα δεδομένα η απόφαση της Fed να μην αυξήσει τα επιτόκια. Ποιες τροποποιήσεις στο QE εξετάζουν οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ. Τι περιμένουν οι αναλυτές.

TAGS ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ο χρυσός δεν μπορεί να ξεφύγει από τις... αρκούδες

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο χρυσός, παρά την ανάκαμψη της τιμής του το τελευταίο διάστημα, είναι εγκλωβισμένος σε bear market. Η δίκαιη τιμή του πολύτιμου μετάλλου, οι κινήσεις των κεντρικών τραπεζών και το... σενάριο καταστροφής.

Το μεταναστευτικό ξυπνά ναζιστικούς εφιάλτες στην Γερμανία

Στα ύψη τo πολιτικό θερμότερο στην Γερμανία, καθώς κλιμακώνεται η αντιπαράθεση για το προσφυγικό. Θύελλα αντιδράσεων μετά την δήλωση για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την επίθεση με μαχαίρι στην δήμαρχο της Κολονίας. Σε δύσκολη θέση η Μέρκελ. Φόβοι για άνοδο της ακροδεξιάς.

Αχτίδα φωτός στη χρηματοδότηση βλέπει η ΕΚΤ

Λάθος ώρα βρήκε η Μέρκελ να «κλείσει μάτι» στον Ερντογάν

Η Ελλάδα έτοιμη για business στις ιδιωτικοποιήσεις

Το Facebook γίνεται όπλο στα χέρια των... τραπεζών

Η Μέρκελ και το παζάρι της Ευρώπης με την Αγκυρα

Το Blackphone και τα μυστικά του σε 90''

Lex: Οι ελληνικές τράπεζες και ο κίνδυνος χιονοστιβάδας

Η Ρωσική αρκούδα ξαναμοίρασε την τράπουλα στη Συρία

Τα μαφιόζικα ντιλ του ISIS για το φυσικό αέριο

Πώς το ISIS κάνει πόλεμο με πετροδολάρια

v