Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Ο Ερντογάν αντιμέτωπος τώρα με τις αγορές

Ο Ερντογάν αντιμέτωπος τώρα με τις αγορές

Οι προσπάθειες καθησυχασμού από την Κεντρική Τράπεζα και το πρόβλημα του ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Οι ανησυχίες για την πορεία της λίρας και τα δομικά προβλήματα που δεν αντιμετώπισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πώς τα social media... έσωσαν τον Ερντογάν

Πώς τα social media... έσωσαν τον Ερντογάν

Οι πραξικοπηματίες ακολούθησαν την πεπατημένη, καταλαμβάνοντας την κρατική τηλεόραση και καταλύοντας τις τηλεπικοινωνίες. Ομως ο Ερντογάν, χρησιμοποιώντας το Twitter, το FaceTime και τους... μουεζίνηδες κατάφερε να γυρίσει άμεσα το «παιχνίδι».

Από τον Ατατούρκ στον Ερντογάν

Από τον Ατατούρκ στον Ερντογάν

Σπαρμένη με στρατιωτικά πραξικοπήματα η σύγχρονη πολιτική ιστορία της Τουρκίας. Οι ημερομηνίες που σηματοδοτούν την πολυτάραχη μετάβαση από τον ιστορικό ηγέτη των τούρκων στον Ερντογάν.

Στο χάος της Μέσης Ανατολής βυθίζεται η Τουρκία

Στο χάος της Μέσης Ανατολής βυθίζεται η Τουρκία

O Ερντογάν έχει στρέψει την Τουρκία σε ένα είδος νεο-οθωμανικού αυταρχισμού, μακριά από τις αρχές του Κεμάλ. Πως η συμμαχία με τον Γκιουλέν μετατράπηκε σε εμφύλιο και επανέφερε στο προσκήνιο το στρατό. Γιατί το πραξικόπημα θα αποδυναμώσει τη χώρα και τη μάχη κατά των τζιχαντιστών.

Οι ταραχές στην Τουρκία περιπλέκουν τη μάχη κατά του ΙSIS

Οι ταραχές στην Τουρκία περιπλέκουν τη μάχη κατά του ΙSIS

Η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία φέρνει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τις ΗΠΑ, στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους. Η «σύμμαχος» Αγκυρα και ο εκνευρισμός με τον αυταρχισμό του Ερντογάν. Η αργοπορημένη στήριξη, η αστάθεια και οι μάχες στη Συρία.

Βουνό οι προκλήσεις για την Τερέζα Μέι

Η νέα πρωθυπουργός θα κληθεί να αντιμετωπίσει το Brexit, να χαράξει νέα οικονομική πολιτική και να προχωρήσει σε κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. Ποια θέματα αναμένεται να βρεθούν ψηλά στην ατζέντα της.

Η «σταυροφορία» κατά του ISIS και οι επιθέσεις στη Νίκαια

Το Ισλαμικό Κράτος είναι ευέλικτο, λειτουργεί σε πολλά μέτωπα και συνδυάζει τακτικές και άτακτες πολεμικές επιχειρήσεις. Είναι «πολιτικό και στρατιωτικό φαινόμενο» που εξαπλώνεται και που η Δύση δείχνει ότι δεν μπορεί να περιορίσει. Οι «ευκαιριακές» επιθέσεις και το θλιβερό έλλειμμα της Ευρώπης.

Mπόρις Τζόνσον: Ενας... μη διπλωμάτης στο τιμόνι του Φόρειν Όφις

O άνθρωπος που έχει παρομοιάσει τη Χίλαρι Κλίντον «με σαδίστρια νοσοκόμα σε τρελοκομείο» αναλαμβάνει το βρετανικό ΥΠΕΞ. Τα υπονοούμενα για Ομπάμα και η επίθεση στον Ερντογάν. Οι αμφιλεγόμενες θέσεις για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και το πάθος για τα μακρινά ταξίδια.

Lex: Η Deutsche Bank και το «καμπανάκι» του ΔΝΤ

Η μετοχή της Deutsche επηρεάζει περισσότερο εκείνες των άλλων τραπεζών. Μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση, η τράπεζα έχει υποστεί πολλή μεταβλητότητα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα πτωχεύσει ή θα τραβήξει μαζί της και τις άλλες «στον γκρεμό».

Πού οδηγεί την Ευρώπη η νέα άνοδος του εθνικισμού

Η δυσπιστία απέναντι στις ελίτ και ο αργός θάνατος της σοσιαλδημοκρατίας βρίσκονται πίσω από την άνοδο του εθνικισμού. Υποχωρεί η απήχηση της ριζοσπαστικής αριστεράς. Οι αντιστάσεις στην εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης και το φάντασμα του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.

Το Πεκίνο «προειδοποιεί» για τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Editorial: «Επικίνδυνο κοκτέιλ» απειλεί τη Ρώμη

To who is who της νέας πρωθυπουργού της Βρετανίας

Munchau: Φρούδες οι ελπίδες για βρετανικά κέρδη λόγω Brexit

Το σχέδιο της Αθήνας για κρατική υπηρεσία διαφημίσεων και οι αντιδράσεις

Eπόμενος αδύναμος κρίκος η Deutsche Bank;

Ο Τσίπρας ξεσκέπασε τις «μάσκες ενότητας» στο ΝΑΤΟ

Ο Γόρδιος Δεσμός των τραπεζών της ευρωζώνης

Τι μέλλον έχει η Βρετανία σαν φορολογικός παράδεισος;

Punk FT: Πως θα γίνει το διαζύγιο Ε.Ε. - Βρετανίας

v