Στις θεωρητικές τιμές τα ΣΜΕ του FT20 (update)

Κοντά στη θεωρητική της τιμή έκλεισε η σειρά Μαΐου των ΣΜΕ του FT 20, ενώ discount της τάξης του 0,8% εμφάνισαν τα συμβόλαια της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Σχόλιο της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Παρά τις διακυμάνσεις της υποκείμενης αγοράς ο όγκος συναλλαγών στα ΣΜΕ του FTSE/ASE 20 ήταν χαμηλότερος σε σχέση με χθες, με 9.952 συμβόλαια, ενώ ο όγκος σημείωσε αύξηση στα ΣΜΕ του Mid 40 για να διαμορφωθεί στα 973 συμβόλαια.

Η σειρά Μαΐου του FTSE/ASE 20 έκλεισε πολύ κοντά στη θεωρητική τιμή, ενώ αντίστοιχα το συμβόλαιο του Mid 40 έκλεισε με discount της τάξης του 0,8%.

Από την άλλη είχαμε αύξηση του όγκου στα δικαιώματα του FTSE/ASE 20 με 2.103 calls και 1.760 puts και με την ”at the money” τεκμαρτή μεταβλητότητα να βρίσκεται γύρω στο 20%.

Μικρό ήταν το ενδιαφέρον για τα μετοχικά συμβόλαια όπου το μεγαλύτερο όγκο έκανε η ΔΕΗ με 526 συμβόλαια.

---------------------------

Ακόμα μία πτωτική συνεδρίαση στην αγορά παραγώγων, με κυριότερα χαρακτηριστικά την έντονη νευρικότητα και την συχνή εναλλαγή προσήμων.

Οι εμπλεκόμενοι στον χώρο εκτιμούν ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να συνεχιστεί η κίνηση σε στενό εύρος διακύμανσης, σε περίπτωση διάσπασης υπερτερούν οι πιθανότητες πτωτικής κίνησης, τα συμβόλαια του FTSE κινήθηκαν σε εύρος 19 μονάδων και του FTSEM 32, με τις τελευταίες πράξεις να γίνονται κοντά στο χαμηλό ημέρας.

Διατηρήθηκαν οι υποτιμήσεις στα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης, αυξήθηκαν σε αυτά της μεσαίας, μικρός ο δανεισμός τίτλων (18.000 Εθνική) και σημαντικά μειωμένες οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, Alpha Bank (416), Eurobank (252), ΟΤΕ (327), Εθνική (467), Ιντρακόμ (139), ΔΕΗ )526) και ΟΠΑΠ (116).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v