Discount 0,5% για τα ΣΜΕ Μαΐου του FT20 (update)

Discount της τάξης του 0,50% εμφάνισαν τα ΣΜΕ του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ σε επίπεδα ελαφρά κατώτερα των θεωρητικών τους έκλεισαν τα ΣΜΕ της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Σχόλιο της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Το αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές επηρέασε άμεσα και την Ελληνική αγορά.

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 10.571 ΣΜΕ σε τιμές που κινήθηκαν στον Μάιο σε discount της τάξεως του 0,50%.

Το implied volatility αντίστοιχα στα ΑΤΜ options του συγκεκριμένου μήνα κινήθηκε στο 20,5%, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.366 calls και 1.069 puts.

Στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 604 ΣΜΕ σε τιμές που γύρισαν σε επίπεδα ελαφρά κατώτερα των θεωρητικών τους.

Στα stock futures, η Εθνική Tράπεζα συγκέντρωσε το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, όπου πραγματοποιήθηκαν 1036 ΣΜΕ σε τιμές που κινήθηκαν κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα.

-------------------------------

Έντονα πτωτική συνεδρίαση η σημερινή στην αγορά παραγώγων και ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα, καθώς και οι πλέον αισιόδοξοι εκτιμούν ότι το Χ.Α. είναι περίπου αδύνατον να κινηθεί ανεξάρτητα των Διεθνών Αγορών που επιδεικνύουν σαφείς πτωτικές διαθέσεις (τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα).

Αυξήθηκαν οι υποτιμήσεις στα συμβόλαια της υψηλής κεφαλαιοποίησης, γύρισαν σε discount και αυτά της μεσαίας, με τα πρώτα να κινούνται σε ένα εύρος 15,75 μονάδων και τα δεύτερα 34,75 μονάδων και έκλεισαν κοντά στο χαμηλό ημέρας.

Δεν υπήρξε αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων και σχετικά μειωμένες ήταν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, Alpha Bank (758), Eurobank (209), ΟΤΕ (602), Εθνική (1036) και Ιντρακόμ (323).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v