Στα θεωρητικά τους επίπεδα τα ΣΜΕ του FT20

Κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα υποχώρησαν στο κλείσιμο τα ΣΜΕ του δείκτη FT20, ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν περιορισμένη σε σχέση με τη Δευτέρα. Το spread μεταξύ των δύο πρώτων μηνών παρέμεινε αρνητικό στους –2 πόντους.

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Σε χαμηλότερα σε σχέση με την Δευτέρα επίπεδα κινήθηκε η συναλλακτική δραστηριότητα στην αγορά παραγώγων.

Συγκεκριμένα, στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 11.662 ΣΜΕ σε τιμές που κινήθηκαν στον Δεκέμβριο κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα.

Το spread αντίστοιχα μεταξύ των δύο πρώτων μηνών, παρέμεινε αρνητικό στους -2 πόντους.

Στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης, πραγματοποιήθηκαν 68 ΣΜΕ σε τιμές που διατηρήθηκαν σε επίπεδα ανώτερα των θεωρητικών τους.

Το implied volatility στα ΑΤΜ options Ιανουαρίου του Ftase-20 κινήθηκε στο 19%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 879 calls και 1115 puts.

---------------

Συνεδρίαση μειωμένου ενδιαφέροντος η σημερινή στην αγορά παραγώγων, η οποία χαρακτηρίστηκε κυρίως από κλεισίματα και ρολλαρίσματα θέσεων, καθώς το συμβόλαιο του FTSE κινήθηκε σε ένα εύρος 10,5 μονάδων.

Τα συμβόλαια του FTSE μηδένισαν τις υπερτιμήσεις, ενώ παραμένει το premium σε αυτά του FTSEM.

Δεν υπήρξε αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων και συνεχίστηκε η συναλλακτική δραστηριότητα στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (κυρίως από μετακυλίσεις θέσεων, οι λίγες καινούργιες θέσεις ανοίχτηκαν με premium), Alpha Bank (312), ΟΤΕ (1.365), Εθνική (1.046) και Ιντρακόμ (1.087), ενώ 10.930 συμβόλαια του FTSE και 503 του FTSEM λήξεως Δεκεμβρίου δεν έχουν κλείσει ή μετακυλιστεί θέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v