Με μικρό premiun τα ΣΜΕ του FT20 (update)

Σε επίπεδα ελαφρά ανώτερα των θεωρητικών τους βρέθηκαν τα συμβόλαια της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ το spread των δύο πρώτων μηνών έμεινε χωρίς μεταβολή. Στα stock futures, πρωταγωνιστής για μία ακόμη ημέρα ήταν ο ΟΤΕ.

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, πραγματοποιήθηκαν 6.330 ΣΜΕ σε τιμές που κινήθηκαν στον Δεκέμβριο σε επίπεδα ελαφρά ανώτερα των θεωρητικών τους.

Το spread μεταξύ των δύο πρώτων μηνών αντίστοιχα παρέμεινε σε flat επίπεδα. Το implied volatility στα ΑΤΜ options Δεκεμβρίου κινήθηκε στο 18%, ενώ συνολικά πραγματοποιήθηκαν 1.684 calls και 1.865 puts.

Στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 172 ΣΜΕ σε τιμές που διατήρησαν το premium των προηγουμένων ημερών.

Στα stock futures, πρωταγωνιστής αναδείχτηκε για άλλη μία μέρα ο ΟΤΕ με 2.744 ΣΜΕ, ενώ η Alpha bank ακολούθησε με 839 ΣΜΕ.

-----------------

Ακόμα μία συνεδρίαση χαμηλών τόνων στην αγορά παραγώγων η σημερινή, καθώς η μεταβλητότητα για τα συμβόλαια του FTSE λήξεως Δεκεμβρίου περιορίστηκε στις 5,75 μονάδες (!).

Επανήλθαν οριακά οι υπερτιμήσεις στα συμβόλαια του FTSE, συνεχίζουν με premium και ελάχιστες συναλλαγές αυτά του FTSEM, μικρός ο δανεισμός τίτλων (34.000 Πειραιώς) και συνεχείς συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, Alpha Bank (839), OTE (2.744), Εθνική (449) και Ιντρακόμ (193).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v